Photo by Samuel Regan-Asante on Unsplash

II. Erzsébet királynő corgijai még mindig gyászolnak

II. Erzsébet királynő tavaly szeptemberi halálát követően corgijai egykori menyéhez kerültek.

II. Erzsébet királynő corgik és lovak iránti szeretete és rajongása legendás volt, akárcsak a királynő maga. Nem csak tartotta a corgikat, hanem tenyésztette is őket. Ahogy idősödött, tudatosan kezdte csökkenteni  corgi falkájának számát. Halálakor két kutyáját egykori menye, és korábbi férje, András herceg fogadták örökbe.

Még mindig gyászolnak

A királynő egykori menye, Fergie, november 20-án a „This Morning” című műsor társ-műsorvezetője volt. Az epizód vége felé Fergie és a műsor egyik állandó vezetője Graeme Hall kutyakiképzővel beszélgetett, aki a Channel 5 Dogs Behaving (Very) Badly című műsorának műsorvezetője. A yorki hercegnő nyíltan beszélt arról, hogy a néhai királynő egyik corgija, akit az uralkodó halála után örökbe fogadott, hogyan gyászolta a gazdáját.  Muick és Sandy kerültek hozzájuk, közülük Muick jobban megszenvedte gazdája elvesztését. A beszélgetés során Fergie elárulta, hogy Muicknak körülbelül egy évébe telt, mire feldolgozta II. Erzsébet halálát.  Sokáig behúzott farokkal, szomorúan járt kelt új otthonában. 

Photo by Andrew Santellan on Unsplash

A kutyakiképző szerint ez egy normális és természetes folyamat. A kutyák nemcsak szeretett gazdájukat veszítették el, hanem megszokott környezetüket is. Egy ilyen nagy változás bizony megviseli az érzékenyebb, idősebb kutyákat. Szeretet és türelem lehet csak a kulcsa annak, hogy idővel megszokják új életüket.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theindependent

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...