Saját KB bal
Saját KB jobb

Sprite, egy kutya, hozta össze az ellentétes politikai erőket Ausztráliában

Az egység ritka megnyilvánulásaként a Victoria állambeli politikusok, politikai meggyőződésüktől függetlenül követelik a tilalom feloldását. A felháborodás középpontjában egy Sprite nevű, 14 éves máltai terrier áll. Méghozzá azért, mert kitiltották a Victoria állami parlement folyosóiról.

A mentett kutyus évek óta járt be dolgozni a gazdijával. Ez idő alatt egyfajta egyfajta kabalává vált. A Parlamenti Szolgálatok Minisztériuma azonban úgy ítélte meg, hogy nem helyénvaló, hogy a munkahelyen tartózkodjon. Erre reagálva a parlamenti képviselők mindkét oldalról felszólalásokat indítottak. Még a politikusok is meglepődtek, hogy ilyen egyetértés van közöttük.

Úgy tűnik, egy kiskutya kell ahhoz, hogy az ellentétes politikai erők közös álláspontra helyezkedjenek? Úgy tűnik, nagy az egyetértés, és ennek a képviselők és tisztségviselők hangot is adnak:

„Van két saját kutyám, nagyon szeretem őket, és nem szeretném, ha megtudnák, hogy amikor nem vagyok otthon, más kutyákkal találkozgatok.” – mondta Jacinta Allen miniszterelnök.

„Sprite anyukája teljesen méltóságteljesen viselkedett ebben az ügyben, nem panaszkodott nekünk. Mindössze annyi történt, hogy sok képviselőnek feltűnt, hogy kitiltották a kiskutyát.” – mondta Georgie Purcell, az Animal Justice Party képviselője.

„Remélem, hogy mindannyian csatlakoznak hozzám a kampányban, hogy visszahozzuk Sprite-ot a Spring Streetre.” – mondta Sonja Terpstra munkáspárti képviselő.

„Szerintem hagynunk kellene, hogy Sprite szabadon szaladgálhasson itt.” – mondta Tim Pallas pénztáros.

Nem Sprite volt az első kutyus, aki népszerűvé vált az ausztrál parlamentben. Steve Herbert képviselő kutyái, Patch és Ted, 2017-es nyugdíjazásáig kísérték minden nap a tisztviselőt.

Kíváncsian várjuk, mi lesz az ügy kimenetele. Hajrá, Sprite!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.9news.com.au/national/politicians-in-victoria-call-for-dog-ban-overturn-spring-street/a6aaac7d-6ccf-4862-b1a3-3d15cdb69c24; Kép: Photo by Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/photo/woman-and-a-man-presenting-image-on-a-laptop-screen-to-a-dog-5904046/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...