31. születésnapját ünnepelte Bobi, celeb vendégsereggel

31. születésnapját ünnepelte Bobi, a világ legidősebb kutyája. Korábban már írtunk mi is a világrekorder ebről: Egy 30 éves masztiff a világ legöregebb kutyája.

Bár, csak találgatni lehet, hogy mi lehet a matuzsálemi kor titka. Valószínűleg a genetikai tényezőkön kívül az egészséges kutya-életmód, azaz a sok mozgás és a változatos táplálkozás is hozzájárul ahhoz, hogy a nagy testű Bobi ilyen jó formában van.

Legalábbis ezen a véleményen van Dr. Peter Dobias, Dr. Karen Becker és Rodney Habib is. Ők a kutyák természetes, egészséges életmódjának szószólói, akik tiszteletüket tették Bobi 31. szülinapi partiján.

Dr. Dobias kanadai állatorvos, akinek blogját és közösségi média felületeit több százezren követik. A holisztikus szemléletű állatorvos célja, hogy a kutyák természeteshez közelebb álló életmód szemléletét terjessze. Ezzel szeretné elérni, hogy a „civilizációs betegségek”, mint az elhízás, a cukorbetegség, a gyomor és bélrendszer megbetegedései, stb. ne érjék el a kutyákat. Dr. Karen Becker szintén több évtizedes állatorvosi tapasztalattal a háta mögött hasonló elvek mentén gondolkodik. Nemrég magyarul is megjelent Forever Dog című könyve. Ennek társszerzője Rodney Habib, a közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendő kutyaegészséggel foglalkozó blogger.

Bizonyára érdekes beszélgetés bontakozhatott ki a partin. Amibe bizonyára az egészséges táplálás iránt érdeklődő gazdik is szívesen belehallgattak volna. Hiszen Bobi és gazdája tagadhatatlanul elérte azt, amiről sokan álmodunk a kutyáink számára. Illetve, aminek érdekében a civilizációs betegségek ellen küzdő állatorvosok és dietetikusok dolgoznak – külföldön és hazánkban is. Ez pedig nem más, mint az egészségben és teljességben megélt hosszú kutya élet. Reméljük, hogy Bobi elárulta titkát, és hamarosan mi is megtudhatjuk, mi az. Addig is, boldog 31. születésnapot kívánunk, Bobi!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás:  Dr. Peter Dobias Facebook oldala; Kép: By Guinness World Records – Oldest dog EVER record broken by 30-year-old Bobi from Portugal — Guinness World Records, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=73781799; Indexkép: Photo by Sam Lion: https://www.pexels.com/photo/cute-dog-surrounded-by-gift-boxes-5732439/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...