„Legyen még egy kutyánk?” – 5+1 egyértelmű jel, hogy eljött az idő, hogy bővüljön a család

A kutyatartás bizony óriási felelősség, így semmi esetre sem szabad könnyelmű döntést hoznunk, azzal kapcsolatban, hogy bővítjük-e a famíliát egy újabb négylábú taggal. Még ha a lehető legalaposabban is rágtuk át a kérdést, és mindent megtettünk azért, hogy felkészülten várjuk az új jövevényt – akkor is érhetnek meglepetések, és fognak is! Persze utólag kétségtelen, hogy minden egyes szétrágcsált cipő és türelmes neveléssel eltöltött pillanat megéri, hiszen mancsos barátaink a legborongósabb őszi-téli hétfő reggelt is képesek beragyogni. Összegyűjtöttünk hát 5 jelet, amik kétségtelenül arra utalnak, hogy elérkezett a pillanat, hogy egy újabb kutyával bővüljön a család.

Túl tiszta a kanapé, a lakás tárgyai épek és szőr-mentesek

Kinek van szüksége túl nagy tisztaságra? Unalmas… A kutyák kiváló lakberendezők, mindig naprakészek az aktuális irányzatokkal, és mindig pontosan tisztában vannak vele, melyik szőnyeg sarkát érdemes egy kicsit megcsócsálni a job összképért. Nem csak tiszteletben tartják kedvenc tárgyaidat, de segítenek, hogy méginkább kötődj hozzájuk: egy-két DIY ötlettel módosítanak rajtuk itt-ott.

Eső, szél, forróság, sűrű köd? Még ígyis imádsz sétálni (reggel, délben és este is)

Biztos lehetsz benne, hogy kedvenced legjobb barátként követ majd! Ha nem tud elrettenteni némi kellemetlen időjárás egy kiadós sétától, neked bizony egy négylábúra van szükséged! Imádnak meglepni váratlan időpontban való jelzésekkel: neki bizony ki kell mennie, pórázt a kézbe, irány sétálni!

 Szükséged lenne némi extrára reggelente

Például hangos trappolással jelzett éhségre, vagy egy nedves nózira, ami az ágyról lelógó kezedhez tapad. Kinek hiányzik egy csoportos jóga óra vagy egy kellemes reggeli egy kávézóban, amikor egy bundás oly sok extra izgalommal töltheti meg a napindítást a sétától kezdve egy kis játékon át egy váratlan meglepetésig a szőnyeg közepén.

Ráférne a kertre egy kis vérfrissítés

Kétség sem fér hozzá: egy kutyánál tehetségesebb, kreatívabb és rátermettebb kertész egyszerűen nem létezik. Ráadásul a teljes kertrendezésért nem kér mást csak némi szeretgetést és pár finom falatot. Szigoruk messze földön legendás, ellentmondást nem tűrnek: a szerintük oda nem illő árnyékliliomot pillanatok alatt megsemmisítik, hogy levegyék a gazdi válláról a terhet. Az új bokrok ültetéséhez szükséges gödröt pedig jó előre megássák!

Imádod, ha megzavarnak evés közben

Azt pedig különösen, ha végig egy könyörgő szempár bámul rád, és egy nedves kutyanózi bökdös, miközben a vacsorádat fogyasztod. Bundásaink igazi ínyencek, imádják a hasukat. Bár az etetőtál tartalmától függetlenül képesek még ráadás falatokért kuncsorogni, nem mindegy, mi kerül nap mint nap a pocakba! Válasszunk minőségi, magas hústartalmú kutyatápot mancsosunk számára. A kutya egészséges táplálásával kapcsolatban ITT olvashatsz részletesen, hogy garantáltan a számára legmegfelelőbb eledelt választhasd.

Alig várod, hogy felesleges kacatokra költhesd a pénzed

Ha legfőbb vágyad, hogy számtalan felesleges tárgyat vásárolj mindenhol, bárhová is mész, akkor itt az ideje elgondolkodni rajta, hogy többszörös gazdivá válj. Kutyatartóként képtelen leszel hazatérni a vásárlásból egy újabb jópofa játék, egy kényelmes kutyaágy vagy egy szép nyakörv nélkül. Persze otthon már bőven akad ezekből, de mindig lesz majd hely az újabbaknak is!

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...