Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Mpho Mojapelo on Unsplash

Az Országos Mentőszolgálat állományba vette Brúnó kutyát

Az Országos Mentőszolgálat legújabb munkatársának neve Karlovitz Brúnó, akinek már mentős igazolványa is van.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán adta hírül, hogy egy különleges munkatárssal bővült csapatuk. Az új mentős pedig nem más, mint Karlovitz Brúnó, a 8 éves segítőkutya. Brúnó már szolgálati igazolványát is megkapta, így ő az első és egyetlen hivatalos négylábú mentős hazánkban.

Állományba vették

A kutya gazdája Karlovitz Ákos mentőtechnikus, aki méltányossági kérelemmel fordult az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához. Brúnó ugyanis hűséges társa gazdájának és évek óta kíséri oktatásokra, vezetéstechnikai tréningekre, a mentőállomásokra azonban a szigorú szabályok miatt nem tehette be egyik lábát sem a négy közül. Pedig Brúnó nemcsak hogy minden oltással ellátott és jól nevelt, de tanult is. A bejegyzés szerint a kutya a vakvezető iskolát is kijárta.

Kérelemből hivatalos állomány

A főigazgató miután megkapta kollégája méltányossági kérelmét, nagy lépésre szánta el magát. Brúnó ugyanis nemcsak egy „sima” engedélyt kapott, hogy beléphessen az állomásokra, hanem hivatalosan is az Országos Mentőszolgálat állományába került.  A státuszhoz pedig szolgálati igazolvány is jár! Az igazolványképen a jóképű Brúnó természetesen egy mentőautó előtt pózol, ami határozottan jól áll neki. Bár a mentőautóba még így sem szállhat be, ő az egyetlen kutya Magyarországon, aki hivatalosan is beléphet a mentőállomásokra. Gratulálunk Brúnónak, aki biztosan mosolyt csal az állomáson dolgozók arcára.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/OrszágosMentőszolgálat

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...