instagram.com/pebbles_since_2000/

22 éves korában meghalt Pebbles, a világ legidősebb kutyája

Pebbles tavaly lett hivatalosan is a Guinness World Records által nyilvántartott legöregebb kutya a világon.

A toy (törpe) foxterrier elképesztően hosszú és tartalmas életet élt, sőt igazi Instagram sztár lett nyugdíjas éveire. A Guinness sajtóközleménye szerint a világ legidősebb kutyája október 3-án halt meg otthonában, a dél-karolinai Taylorsban. A kutyának nem volt semmilyen komolyabb betegsége, szervi elváltozása, halála természetes és békés volt gazdái szerint.

Az aprócska kutya 5 hónappal a 23. születésnapja előtt távozott. Bár a kistestű kutyák ma már egészen magas életkort képesek megélni, a 22 év extrém magasnak számít. Emberi években számolva Pebbles már jócskán meghaladta a 100-at, ami tényleg egyedülálló életkor embereknél is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

REMEMBERING PEBBLES (@pebbles_since_2000) által megosztott bejegyzés

Év elején lett rekorder

Idén áprilisban a Guinnes szerint még egy TobyKeith nevű csivava tartotta a rekordot, aki akkor 21 évesen számított a világ legidősebb kutyájának. Amikor erről olvastak Pebbles gazdái, bejelentkeztek a Guinnes Records-hoz saját kutyájukkal, aki bizonyíthatóan idősebb volt Toby-nál. Bobby és Julie Gregory, Pebbles gazdái fontosnak tartották megmutatni a világnak, hogy bizony ilyen idős koráig is élhet egy kutya. Az alapvető genetikai és biológiai adottságok mellett a gondos ápolás és szerető környezet is nagyban hozzájárul egy kutya életminőségéhez és élethosszához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

REMEMBERING PEBBLES (@pebbles_since_2000) által megosztott bejegyzés

Hosszú és boldog életet él

Pebbles nemcsak hosszú, de nagyon boldog életet is élt. Gazdái szerint imádott country zenét hallgatni és mindenki szerette őt.  Julie és Bobby megtiszteltetésnek nevezték búcsúzó posztukban, hogy Pebbles gazdái lehettek és hogy az egész világ megismerhette őt. Már most borzasztóan hiányzik mindenkinek a jelenléte, bár fel voltak készülve az elengedésre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram, CNN 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...