Sztárok és külföldi indulók is futnak a Hard Dog Race-en

Ha ősz, akkor Hard Dog Race. Ha Piliscsév, akkor kőkemény pálya, kihívás, örömkönnyek a célban. Ez lehet az üzenete a szeptember 24-én esedékes Hard Dog Race nevű kutyás futóversenynek, amely visszatér első helyszínére, Piliscsévre, és amely egy Base kihívással, 6 kilométerrel, valamint 16 akadállyal várja az indulókat, köztük sztárok sorát és külföldi versenyzőket is.

A Hard Dog Race ötlete Púza András fejéből pattant ki, az egykor Afganisztánban is szolgáló kutyavezető tűzszerész a kutyás futóversennyel a gazdákat és a kutyákat is boldoggá szeretné tenni. Mottója, hogy a kutya nem lehet eszköz, hanem társállatként szabad csak tartani. A gazdával való közös sportolás és tevékenység jó embernek és kutyának egyaránt, ennek az együttműködésnek – amely a régi, archaikus időkre emlékeztet, amikor az ember még együtt vadászott a kutyájával -, csak nyertese lehet.
A szeptember 24-i verseny, amely az alap, vagyis base kategóriában valósul meg, 6 kilométert követel majd az indulóktól, plusz 16 akadály teljesítését. A HDR visszatér arra a helyszínre, ahol született, 2016-ban Andrásék itt rendezték meg az első, zártkörű tesztversenyüket, majd ugyanazon év október elsején az első nyilvános eseményt.

– Arról, hogy évről évre ilyen sokan indulnak a versenyeinken, csak az érzelmeimtől túlcsordulva tudok beszélni – mondta András. – Elképesztően megható, hogy mindenki a maga versenyét futja, akár rákból gyógyult, akár látássérült, vagy éppen más jellegű harcát vívja. A mérce sosem a másik versenyző, hanem mindenki számára önmaga. Mi, szervezők is részesei vagyunk ezeknek a küzdelmeknek, nem csak azért dolgozunk sokat, hogy a versenyzők a nevezéstől a célig jól érezzék magukat, de az is fontos nekünk, hogy lehetővé tegyük a legkülönfélébb problémák legyőzését, ami a versenyzők részéről felmerül.

Ennek a gondoskodó attitűdnek köszönhető, hogy idén a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány részéről három látássérült hölgy indulója is lesz a versenynek, akik vakvezető labradorjaikkal rajtolnak 10 órakor. Az indulók között ott lesz Tóth Dávid, világbajnok kajakos, aki a Royal Canin csapatában szerepel, Mészáros László, vagyis Laz The Spartan spartanversenyző, és Fonyódi Bernadette, Fodor Rajmund, olimpiai bajnok vízilabdázó felesége.

Piliscséven, ahol először mutatkozik be egy új tervezésű akadály is – András szereti extra erőpróba elé állítani a versenyzőket -, nemzetközi mezőny gyűlik majd össze, hiszen jönnek futók Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Szlovéniából és Horvátországból is.

Helyszín: Piliscsév, Topol u. 4, 2519 (Motocross pálya)
Időpont: 2022. szeptember 24. (szombat)
Rajtok: reggel 9.00-től negyed óránként

Forrás, fotók: Hard Dog Race

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...