unsplash

Meglepetés: bébifóka mászott be a macskaajtón

Egy bébifóka mászott be a macskaajtón egy új-zélandi családi házba. A ház mindössze 150 méterre áll a tengerparttól.

Az eset pikantériája, hegy a tengerparton fekvő házban éppen egy tengerbiológus él családjával. A Mount Maunganuiban álló otthonban mindössze két órát tölthetett a kis jövevény, de rendesen ráijesztett a lakókra. Minden jel szerint a macskaajtón mászott be a bébifóka a házba és egészen a vendégszobáig jutott az előszobán keresztül. Mentségére legyen mondva, hogy semmilyen kárt nem okozott.

Na, mikor nincs otthon a tengerbiológus?

Amikor bébifóka mászik a házába. A háztulajdonos Phil Ross szerint sajnos elszalasztotta az egyetlen családi vészhelyzetet, amikor tényleg jól jön egy tengerbiológus a házban. Úgy véli, a kis jövevény már kb. egy órát töltött az épületben, mire felfedezték. A felesége reggel fél 6-kor indult edzeni, ekkor hallott egy furcsa zajt az autó mellől a garázsban. Először azt hitte, hogy egy kutya, de aztán kiderült, hogy nemhogy négy, hanem egy lába sincs a betolakodónak. A gyerekek mindeközben békésen aludtak az emeleten.

Megpihent a kanapén

A kis fókát a család elnevezte Oszkárnak, hiszen így-vagy úgy pár órára ő is családtag lett. Legalábbis egészen úgy viselkedett. Az előszobából betévedt a vendégszobába és megpihent egy kicsit a kanapén is, mielőtt kitessékelték az ágyból. A család macskája, nem volt túl boldog. Egyrészt Oszkár az ő ajtaján keresztül préselte be magát a házba, másrészt mindenhol otthagyta a szagát. Így Coco pár napig haza sem akart menni. Oszkárhoz végül vadőrt hívtak, aki megfogta és visszavitte a tengerbe.

Az új-zélandi fókapopuláció korábban veszélyeztetett volt, a kihalás szélére került. Ma már azonban különböző állatvédelmi intézkedések hatására korábbi élőhelyeinek nagy részén ismét megtalálható. A történet bár viccesnek tűnik, némi veszéllyel azért mégiscsak járt. A fókák ugyanis gyorsan mozognak és komoly sérülést is képesek okozni, ha fenyegetve érzik magukat. Arról nem is beszélve, hogy fertőző betegségeket is terjeszthetnek.

Forrás: MTI, TheGuardian 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...