Saját KB bal
Saját KB jobb

Május 10. – A Szívférgesség Napja

A tavaszi esős időszak végével hazánkban beköszönt a szúnyogszezon. Ezzel pedig hangsúlyossá válik a szúnyogok elleni fokozott védekezés. A minden évben május 10-én megrendezett Szívférgesség Napja remek alkalom arra, hogy odafigyeljünk, foglalkozzunk a szúnyogok elleni védekezés kérdésével, hiszen a szúnyog csípése által terjesztett betegség akár halálos kimenetelű is lehet.

Magyarországon az éghajlatváltozás hatására az elmúlt évtizedekben több új rovarfaj jelent meg, melyek közül néhány, sajnos, betegségeket is terjeszt. Az emberre és kutyára egyaránt veszélyes szívférgesség e betegségek közül az egyik legnagyobb kockázattal járó.

Az elmúlt évtizedek kutatási erőfeszítéseinek köszönhetően ma már szerencsére megelőzhető, de fontos, hogy a gazdik tudatosan, évről évre odafigyeljenek erre a kérdésre.

Elmondható, hogy a szívférgességgel kapcsolatos tudatosság évről évre nő. Ez nem kis mértékben köszönhető az átfogó tájékoztató kampányoknak és az olyan figyelemfelkeltő rendezvényeknek, mint az Elanco által évente megtartott Szívférgesség Napja. Az edukációnak köszönhetően egyre több gazdi látogat el az állatorvoshoz szűrővizsgálatra és választ olyan külső élősködők elleni védekezési módszert, amely segíthet távol tartani a szúnyogokat kedvencünktől.

A Szívférgesség Napja minden évben emlékeztet minket arra, hogy jelentkezzünk be az évente esedékes szűrővizsgálatra. Ha eddig nem tettük, vigyük el kutyánkat mielőbb, hiszen a szívférgesség fokozatosan terjed, és csak a megfelelő védekezéssel óvhatjuk meg kedvencünket ettől a halálos fertőzéstől!

Bejelentkezés állatorvoshoz – Állatorvos kereső

Támogatott tartalom (X).
PM-HU-22- 0104; Kép: Photo by Anna Shvets: https://www.pexels.com/photo/portrait-of-shiba-inu-dog-4588013/
Az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...