Saját KB bal
Saját KB jobb

Bécsi műtétre gyűjtenek Mandy, a tűzszerész kutya számára

Bizonyára nem lehet egyszerű döntés segítséget kérni másoktól, még egy olyan kutya számára sem, aki a közösséget szolgálta egész életében. Mandy nyolc év tűzszerész szolgálatot, egy afganisztáni missziós szolgálatot tudhat a háta mögött. Emellett nyugdíjas éveiben is tevékenyen dolgozott.

Mandy
Mandy szolgálatban – Forrás: Kutyaguru Városliget Instagram

 

A német juhászkutyát nemrég melanomával műtötték, szerencsére sikeresen. A CT-vizsgálat során azonban egy csontdaganatot találtak a gerincén. Ezt a daganattípust itthon nem műtik és a gyógyítására sincs lehetőség. Kezelése kemoterápival zajlik, amellyel lassítható a terjedés. Mandy egyik daganata rendkívül rossz helyen, az egyik gerinccsigolya mellett van. Emiatt fennáll a veszélye, hogy a szétroppantja a csigolyát, ami Mandy bénulásához vezetne.

Egy bécsi klinikán azonban lehetőség lenne a kezelésre, amely segíthetne rajta. Mivel a daganatot időben észlelték, még van esély rá, hogy javulást érjenek el. Ehhez először egy előzetes vizsgálatra kell kiutazni, majd másodszor az ottani kezelésre, amely öt napot venne igénybe. Talán mondanunk sem kell, hogy a kezelés és a kint tartózkodás költségei jelentősek. Szerencsére azonban támogatók egy csoportja már megkezdte a gyűjtést Mandy számára.

Bár a kezelés ma hazánkban még nem érhető el, reméljük, hogy Mandy és gondozói példája segít azoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Egy beteg kutya ápolása, gondozása és gyógyítása nem csak anyagi, de lelki szempontból is kimerítő lehet. Ebben sokat segíthet a közösség, a kutyás ismerősök, csoportok támogatása a kutya gazdái, gondozói számára.

Mandy gazdái a bécsi kezeléssel nemcsak rajta, de más érintett kutyákon is szeretnének segíteni. A daganatos megbetegedésekben alkalmazott protokollok szélesebb körben való elérhetővé tételében. A gazdik példamutató hozzáállása és kitartása pedig biztos, hogy sokunknak reményt nyújt hasonló helyzetben.

Reméljük, hogy Mandy sikeresen veszi az akadályokat és boldogan, a lehető legjobb életminőségben töltheti napjait szerető környzetében.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Kutyaguru Team Városliget Instagram; eredeti poszt: https://www.instagram.com/p/CaT4-MuKl7O/; Képek: https://www.instagram.com/p/CaT4-MuKl7O/; https://www.pexels.com/photo/soldier-and-black-dog-cuddling-34504/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...