Saját KB bal
Saját KB jobb
Youtube/insideedition

Magángéppel szállították a sérült óriásteknőst új lakhelyére

Egy tengeri óriásteknőst balesete után magángéppel szállították új lakhelyére, miután a természetben már nem képes egyedül élni.

A 250 kilogrammos álcserepes óriásteknőst egy hajó ütötte el, a baleset során pedig olyan sérülést szenvedett, melyekkel már nem tud biztonságosan élni a tengerben.  A teknősnek eltört a páncélja és alatta olyan „légzsebek” keletkeztek, melyek már nem teszik lehetővé, hogy a víz alá merüljön. Csak a víz felszínen képes lebegni, így nem tud táplálékért lemerülni a vízbe. Az állatorvosok stabilizálták az állapotát és a Matthew nevet adták neki. Matthew jól van, nincsenek fájdalmai, teljes életet képes élni, azonban a táplálkozásban segítségre szorul.  Időközben az is kiderült, hogy Matthew egy nőstény.

Rehabilitáció után jöhet a nagy utazás

Matthew a floridai The Turtle Hospital-ba került rehabilitációra, ahol a kezelések után az állatvédők és az orvosok úgy döntöttek, a teknősnek új otthont keresnek. Egyetlen hely felel meg számára, a texasi South Padre Island-i Sea Turtle Inc. nevű természetvédelmi létesítmény. Texas azonban túl messze van Floridától ahhoz, hogy az autós szállítás szóba jöhessen. Ekkor jött a Turtles Fly Too (Teknősök is repülnek) szervezet mely kifejezetten teknősök sürgősségi szállítására biztosítanak magángépeket.

Jól bírta a repülést

A pilóták szerint a teknős nyugodtan viselte a repülést, bár egy kis turbulencia okozott némi mocorgást a dobozban.  Fontos volt, hogy testhőjét 21-23 fok között tartsák végig az úton, mindezt minimális érintkezés, zajkeltés és stressz nélkül.  Az utazás rendben lezajlott, a teknős új otthonában új családot is kap. Több rehabilitált teknőshöz csatlakozik és a faj nagyköveteként fog tevékenykedni.

Nézzétek meg a híradást a teknős szállításáról:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...