Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by LIVESTART STIVEN on Unsplash

TikTok-videó leplezett le egy illegálisan tartott oroszlánt

Egy TikTok-videó vezette el a hatóságokat egy illegálisan tartott oroszlánhoz Kambodzsában.

A TikTok nemrég még egy veszélyes kutyás kihívás miatt került nálunk fókuszba, akkor a felhasználók azt tesztelték, hogyan viselik a kutyák a csípős falatokat.  Most szerencsére valami hasznos dolog történt egy TikTok-videó és a szemfüles nézők segítségével.

Oroszlán a kocsifelhajtón

Még április végén került fel az első videó az oroszlánról, ahol egyértelmű volt, hogy a vadállatot valaki az otthonában, háziállatként tartja. Ehhez pedig a kambodzsai hatóságok szerint senkinek nincs joga. A tulajdonos nem elégedett meg annyival, hogy otthonában neveljen egy oroszlánt, ezzel el is akart dicsekedni a nagyvilágnak. Ez okozta a vesztét, az oroszlánnak pedig a menekülést. Az első felvételen még az állat kölyökként látható, amint épp egy slaggal locsolják. Ezután sokáig nem látták az oroszlánt, de idén áprilisban felkerült egy új videó a tulajdonos TikTok fiókjába, melyen az oroszlán egy kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik.

Egy drón mindent lát

Ezután a Twitter-re került fel egy légifelvétel, melyen jól látszódik a ház kertjében barangoló oroszlán. A ház a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedében helyezkedett el, a videó utána hatóságok viszonylag könnyen rátaláltak a szóban forgó ingatlanra. A 18 hónapos, 70 kilogrammos hím oroszlánt egy gazdag kínai nemzetiségű személy importálta a tengerentúlról. Az oroszlán életminőségét nemcsak a fogság csökkentette drámaian, hanem az is, hogy eltávolították a szemfogait és a karmait.

Állatmenhelyre szállították

A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán. Ezeket a csonkításokat sajnos már nem lehet helyrehozni, de az oroszlán mostantól már nem egy családi ház kertjében, hanem a Phnom Tamao vadállatmentő központban folytatja életét.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: telegraph

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...