Saját KB bal
Saját KB jobb
Instagram/Miley Cyrus

Miley Cyrus egy fájdalmasan szép dallal gyászolja kutyáját

Miley Cyrus nemrég vesztette el Mary Jane nevű pitbull kutyáját, aki több mint egy éve küzdött rákkal.

Miley Cyrus legendás állatbarát, több kutyája is van, de Mary Jane mindig különleges helyet foglalt el a szívében. Elválaszthatatlanok, legjobb barátok voltak.

Mint minden gazdit, őt is nagyon megviselte szeretett kutyájának elvesztése, melyről egy nagyon őszinte és szomorú felvételen beszélt rajongóinak.  Instagram oldalán azt a dalt is megosztotta, melyet Mary Jane elvesztése után írt szeretett kutyájához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés

Tisztelgés egy különleges kutya előtt

Mary Jane-nél egy éve diagnosztizálták rákot, ezért Miley tisztában volt vele, hogy minden együtt töltött perc ajándék az élettől. A végső búcsú mégis sokként érte.  Így búcsúzott kedvencétől.

Aki ismer engem az tudja, hogy a legjobb barátom az egész világon egy mentett pitbull, Mary Jane. 10 évig figyeltem őt és a különleges, csodálatos lelkét.  Mary Jane egy angyal volt. Utolsó lélegzete előtt többször is elmondtam neki, mennyire hálás vagyok azért, hogy az életem része volt. Mary Jane több volt nekem mint egy barát, vagy egy családtag. Valami egészen más volt, megfogalmazhatatlan. Neki már nem fáj semmi, nekem annál inkább. Mary Jane kegyelemmel, méltósággal és békével távozott. Úgy élt, hogy mindenkivel kedves volt és együttérző, de erős volt, ha arra volt szükség. Soha nem zárta be a lelkét, mindenkit közel engedett magához. Bárcsak többen lennénk olyanok, mint ő volt.

Fotó: Instagram/MileyCyrus (képernyőfotó)

Egy kutya elvesztése minden gazdi számára hatalmas trauma, a feldolgozásban pedig bizony kevés segítség érkezik. Egy kutya halála az általános társadalmi megítélés szerint nem hasonlítható össze egy családtag elvesztésével, így sok esetben a gyászfolyamatot sem tudja megélni egy gazdi saját tempójában. Pedig egy kutya halála sok esetben nagyobb veszteséget jelent és hatalmasabb űrt teremt egy ember lelkében, mint egy ritkán látott rokon elvesztése. Az ember kapcsolata egy kutyával olyan síkon mozog, mely összehasonlíthatatlan bármely emberi kapcsolattal. Nem kevesebb vagy több, nem jobb vagy rosszabb, nem lazább vagy szorosabb. Más. A teljes felelősség, a szavak nélküli kommunikáció, a kutya kiszolgáltatottsága, az önzetlen és feltétel nélküli szeretet egészen másként kötnek minket egymáshoz kutyánkkal. Elvesztésének feldolgozása pedig hosszú, bonyolult és fájdalmas folyamat, melyben segíteni támogatni kell a gyászolót. De leginkább el kell fogadni és meg kell érteni a gyászát és annak súlyát. Már önmagában ez is nagy segítség lehet.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Instagram/MileyCirus

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...