Saját KB bal
Saját KB jobb

Céklás-banános falatkák

Az alábbi céklás-banános falatkák igazán szépen mutatnak, akár ajándékba is készíthetjük őket valamilyen ünnep alkalmából kutyás ismerőseinknek, családtagjainknak. Szerezzünk be egy szív formájú és egy csillag formájú szaggatót, hogy valóban dekoratív falatkákat készíthessünk.

Először készítsük el a banános masszát, majd a céklásat, és így dolgozzunk vele.

A banán finom, édes ízt ad a kedves kis falatoknak, míg a cékla a csodás pink színért felel. Mind a banán, mind a cékla rendkívül gazdag ásványi anyagokban nyomelemekben: kálium, vas, cink, vitaminok találhatók bennük. Azonban mindkét esetben igaz, hogy fontos a mérték, ezek a falatok inkább kényeztetésre, jutalomként valók, mint nagy mennyiségben fogyasztásra.

A céklás-banános falatkákhoz szükséged lesz az alábbiakra: 

400 g zabliszt

1 közepes fej cékla

1 banán

konyhai robotgép

egy csillag és egy szív formájú süti szaggató

Elkészítés:

 

Robotgépben pürésítsd a banánt pár ek. vízzel, majd apránként add hozzá a liszt felét, hogy csomómentes, homogén masszát kapj. Tedd a tésztát kilisztezett gyúródeszkára.

A kimosott robotgépben pürésítsd az előzőleg megfőzött céklát pár ek. víz segítségével, majd apránként add hozzá a liszt másik felét. A cékla nedvességtartalmától függően, lehet, hogy a banán kevesebb, a cékla több lisztet vesz fel. Ha összeállt, tedd ezt is a gyúródeszkára.

Most van egy halvány krémszínű és egy rózsaszín tésztád.

Nyújtsd ki előbb a banános tésztát kb. 2-3 mm vastagra, majd szaggass belőle egyforma számú csillagot és szívecskét, majd ismételd meg ugyanezt a céklás tésztával is.

Most következik a finom és a szép ötvözése: tapassz minden rózsaszín szívecske és csillag hátuljára egy sárgát, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

Süsd 150°C-on 10-15 percig, amíg el nem készül, de vigyázz, hogy ne piruljanak meg.

Az elkészült falatkákat hűtsd ki, és tedd őket szalvétával bélelt dobozkába vagy befőttes üvegbe. Ha ajándékba szánod őket, válassz színben hozzá illő szalvétát és szalagot, és ezzel díszítsd a dobozkát.


Eredeti recept: Daily Dog Tag. Képek: pexels.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...