Otthonkeresési tippek kutyás bérlőknek és vásárlóknak

Egy ingatlan bérlése vagy vásárlása már önmagában is egy komplex feladat, hát még ha mindezt kutyával kell kivitelezni. Számos tényező van, amire érdemes odafigyelni, ha te is kutyával keresed a leendő otthonodat. Elsősorban azt kell eldöntened, hogy házba vagy lakásba szeretnél költözni, illetve, hogy bérlés vagy vásárlás mellett teszed le a voksod. Mindennek előnyei és hátrányai közötti mérlegelésben az Ingatlannet.hu nyújt segítséget.

Fontos a zöldövezet közelsége

A kisállatok életében nagyon fontos a zöld környezet, a szabad levegőn való mozgás. Éppen ezért lehet jobb választás a kertes ház a lakással szemben. Így kedvencünket bármikor bátran ki lehet engedi a zárt udvarra anélkül, hogy folyamatosan felügyelnünk kellene rá.  Azért annak is megvan a hátránya, ha a kertet egy kutya veszi a birtokba, mert ezt könnyen megsínylik a virágok és a fű is. Bár a különböző bajok megelőzésének sok módja van, a sárga foltokat csak újrafüvesítéssel lehet eltüntetni.

A lakástulajdonosoknak nincs más opciójuk, le kell menniük sétáltatni, ami idő és energiaigényes. Ezzel szemben előnye, hogy a kutyus egy kutyafuttatóban vagy parkban barátkozhat. Természetesen a kutyák számára is fontos a társasági élet.

Az ördög a részletekben rejlik!

A viharoktól nemcsak mi emberek, hanem a kutyák is félnek. Azonban a gazdik tudnak segíteni kedvencünknek abban, hogy a félelmüket eloszlassák. Először is ilyenkor jobb, ha beengedjük a kutyát a házba. Másodsorban pedig sokat segíthetünk azzal, ha besötétítjük az ablakokat, megszüntetve ezzel az ijesztő látványt. Még jobb, ha hangszigetelt a lakás és a mennydörgés hangja nem hallatszik át a csukott ablakon. Persze ez a megoldás nem minden kutyánál működik, de ha beválik, akkor érdemes olyan otthont választani, amely szükség esetén sötétíthető és jó a zajszűrése.

A nyári hőségtől is megmenthetjük a kutyákat. Amennyiben kertes ház mellett tesszük le a voksunk, úgy beszerezhetünk egy kifejezetten kutyáknak gyártott medencét. Ha viszont lakás mellett döntünk, akkor nem árt légkondicionálóval felszerelt otthont választani.

A vásárlóknak a négyzetméterár sem elhanyagolható

Az egyes ingatlantípusok négyzetméter árai különböző sávokban mozognak. Az Ingatlannet.hu készített egy diagramot az egyes régióközpontok családi házainak, téglalakásainak és panellakásainak októberi átlagos négyzetméter árára vonatkozóan. Ebből jól látható, hogy valamennyi régióközpontban a házak alacsonyabb átlagáron érhetők el a befektetőknek, mint a lakások. Például Budapesten egy ház és egy lakás októberi átlagára közötti csaknem 300 ezer Ft/m²-es különbség volt.

kutyabarát ingatlan

Amire a lakásbérlőknek külön figyelni kell

Rengeteg kivehető lakást találunk az albérletpiacon, azonban ezek nagy részénél kizáró ok a háziállat tartása. Ez sokszor még a hirdetésben sem jelenik meg és az első lakás bemutatásakor derül ki, hogy oda bizony kis állatunk nem tarthatna velünk. Viszont ha találunk olyan lakást, ahová kis kedvencünk is velünk költözhet, fontos néhány szempontot figyelembe vennünk. Elsősorban az albérlet, melybe költözni szeretnénk, legyen közel például parkhoz vagy tóparthoz, ahová a mindennapi sétára el tudjuk vinni kutyusunk. Mutassuk be bérbeadóknak a kis családtagot, ezáltal is biztosan szimpatikusabbnak fogunk tűnni. Nem utolsó sorban, kínálhatunk magasabb kauciós összeget is, hiszen mint mindenki, így a lakás tulajdonos is félti ingatlanát, ezáltal biztosítani tudjuk őt afelől, hogy ingatlanja jó kezekben van.

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ingatlannet.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...