Mackó kutya másfél hónapig őrizte halott gazdáját az erdőben

Mackót halott gazdája mellett találták meg a Gelesei hegynél, másfél hónapja keresték őket.

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy pár napja holtan találtak rá a Zala megyei Nagybakónakról nagyjából másfél hónapja eltűnt 58 éves férfire a Gelesei hegynél. A férfivel együtt kutyája, Mackó is eltűnt, vele együtt keresték őt is. Mackóra gazdája holtteste mellett találtak rá, nem tágított onnan és határozottan védelmezte.  Egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi mikor és hogyan halt meg, egy biztos, hűséges társa mindvégig vele volt.

Már a menhelyen van

A hatóságok az Élettár Állatmenhelyet hívták segítségül a kutyához, akik kisiettek a helyszínre és sikeresen befogták Mackót. Chipolvasás után egyértelművé vált, hogy a halott férfi a kutya gazdája. A 7 éves Mackó jelenleg a menhelyen van, gondozói szerint rémült és nagyon visszahúzódó a szokatlan és idegen hely miatt.  Skanecz Tamás, az Élettár Állatmenhely telepvezetője elmondta, hogy egyáltalán nem szokatlan, hogy a kutya végsőkig védelmezi területét és gazdáját, valamint az sem, hogy ott marad a területen ahová kirakták, vagy ahol gazdája rekedt.

Mackót és gazdáját az egész falu szerette, mindenkit megviseltek a történtek.  Az egész közösség értetlenül áll a haláleset előtt, a rendőrség vizsgálja a halál okát és a körülményeket. Bízunk benne, hogy gyorsan új gazdára és szerető családra talál.

Az RTL Híradó riportját itt nézhetitek meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás, Fotó: RTL Híradó

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...