Saját KB bal
Saját KB jobb

Otthont keresnek a versenyagarak

A koronavírus-járvány miatt bezártak az agárpályák Floridában

2018-ban szavazták meg az Amerikai Egyesült Államok Florida államában azt a törvényt, amely elrendelte az agárpályák bezárását 2020 végéig. A szavazók 70%-a voksolt a kegyetlen agárversenyek végleges beszüntetése mellett.

Az állatvédelmi szervezetek és állatjogi aktivisták régóta kampányolnak az agárversenyek ellen.

A versenyzésre tenyésztett agarak életük nagy részét bezártságban töltik. A Humane Society of The United States oknyomozó riportja szerint a versenyagarak naponta átlagosan 20 – 23 órát töltenek szűkös ketreceikben. Csak az edzések és versenyek idejére engedik ki őket. Nem beszélve a rengeteg sérülésről és a fizikailag és mentálisan is megterhelő versenygyakorlatról.

A koronavírus-járvány miatt Floridában, hazánkhoz hasonlóan korlátozták a nyilvános rendezvényeket, sporteseményeket, így agárversenyeket sem rendezhettek. Emiatt néhány versenypálya bejelentette, hogy már nem nyit újra az év végéig hátralévő időszakban, amikor úgyis véglegesen be kellene zárniuk. Az ott versenyző agaraknak így elérkezett a szabadulás pillanata.

A helyi állatvédők és állatmentők számítottak rá, hogy az év végén a versenyagár-bizniszből szabaduló agarak a gondozásukba kerülnek majd, és mintegy 5 000 agárnak örökbefogadó családot kell keresniük.

A mostani bezárások miatt hirtelen 1 500 versenyagár számára keresnek ideiglenes befogadókat és olyan családokat, akik szeretetteljes otthont tudnak nyújtani ezeknek a gyönyörű és szélsebes kutyáknak. Bár a COVID-19 járványról túl sok jót nem lehet elmondani, mégis örömteli hozadéka, hogy a floridai versenyagarak mielőbb megismerhetik, milyen szeretett, gazdis kutyaként élni.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://moderndogmagazine.com/articles/florida-dog-tracks-closed-due-coronavirus-greyhounds-need-homes/128979;  awesomegreyhoundadoptions.org;
Kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...