Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Virunga National Park

Bébi gorillát mentettek meg sikeresen az orvvadászok csapdájából

A Virunga Nemzeti Park területén járőröző vadőrök egy bébi gorillát mentettek meg orvvadászok csapdájából.

A Virunga Nemzeti Parkban két vadőr az életét kockáztatva mentett meg egy két éves gorillát, aki orvvadászok csapdájába esett. Theodor, a kis gorilla gyorsan életveszélyes helyzetbe és állapotba került. A vadőrök gyorsaságának és jelenlétének köszönheti életét. A csapda elszorította vérkeringését és bár szülei ott voltak mellette, nem tudtak segíteni rajta.

Fotó: Virunga National Park

Emmanuel De Merode, a Virunga Nemzeti Park igazgatója számolt be az esetről a park közösségi oldalán. Elmondta, hogy egyáltalán nem volt könnyű és veszélytelen a mentés ,mert a szülők nagyon izgatottak és rémültek voltak, a vadőröket sem akarták a kicsi közelébe engedni. Szerencsére a gyakorlott vadőrök gyorsan és hatékonyan elvégezték a mentést és antibiotikumot adtak a kicsinek a helyszínen. 

Fotó: Virunga National Park

A mentéshez azonban szükség volt arra, hogy Theodore-t és anyját nyugtató lövedékkel kábítsák, míg az óriási ezüsthátú apa gorilla, Mahindure figyelmét elvonták. Ezután viszont az orvosok olyan gyorsan dolgoztak, ahogy csak lehetett, kiszabadították és megvizsgálták a bébi gorillát. Az orvvadászok csapdája sajnos súlyos sérüléseket okozott végtagjain, de maradandó károsodása szerencsére nem esett.

Fotó: Virunga National Prak

A Virunga Nemzeti Parkban nem csak az állatok, de az őket védelmező vadőrök is folyamatos veszélyben vannak. Az orvvadászok és helyi fegyveres felkelők sokszor mértek már támadást a park területén szolgálatot teljesítő dolgozókra. Ettől függetlenül hősiesen és bátran védik földjüket és a hegyi gorillákat, akik már csak itt találhatók meg.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite.greatergood.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...