Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/kutyasoka15keruletert

Lekötözött zsákokban találtak kölyökkutyákat egy bevásárlóközpont parkolójában

A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület közösségi oldalán adott hírt arról, hogy vasárnap egy budapesti bevásárlóközpont parkolójában takarmányos zsákba kötözött kölyökkutyákat találtak.

A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület segítségét a rendőrség kérte, miután bejelentést kaptak a bevásárlóközpont biztonsági szolgálatától. A központba tankolni érkezett egy nyitott utánfutós gépjármű, aki éppen elhagyni készült a területet, amikor az utánfutó platóján lévő, zsákokba csomagolt állatok egyike hangosan felvakkantott. Szerencséjére ezt az éppen helyszínen lévő biztonsági őr meghallotta és az utánfutón felfedezte a zsákokba csomagolt kölyökkutyákat. Megpróbálta megállásra bírni a sofőrt, de az a beszámolók szerint nem állt meg, sőt ráhúzta a kormányt a biztonsági őrre.

A rendőrség pár percen belül a helyszínen volt

A biztonsági szolgálat azonnal értesítette a rendőrséget, akik az állatvédő egyesülettel karöltve pár perc alatt a helyszínre értek. Az állatvédők elmondása szerint egészen elképesztő látvány fogadta őket. Szorosan összekötött takarmányos zsákokban összesen 5 kölyökkutyát és egy kecskét találtak. A kutyák mindössze pár hónaposak lehetnek. Az Önkormányzati Rendészet és a rendőrök segítségével kiszabadították a kutyákat, akik borzasztó állapotban voltak. Testük túlhevült volt és trágyaszagú, ennek köszönhetően ellepték őket a legyek és egyéb élősködők. Súlyosan kiszáradva és felhevülve jutottak ismét szabad levegőhöz, egyelőre senki nem tudja, mennyi ideig voltak zsákokban a platóra hajítva.

Megmenekültek

A mentésben résztvevők óvatosan elkezdték hűteni és hidratálni felhevült testüket, majd a helyszínre kiérkező állatorvos utasítására elszállították őket egy állatorvosi rendelőbe, ahol további kezelések és szakszerű ellátás várt rájuk. Stabilizálták az állapotukat és mindegyik kiskutyát ellátták chip-pel is, így hamarosan örökbefogadhatók lesznek. Jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány gondoskodik az elhelyezésükről. A sofőr ellen eljárás indult, őt a rendőrök a helyszínen előállították és beszállították a kapitányságra.

Ezúton szeretnénk gratulálni és köszönetet mondani minden állatbarát és kutyabarát olvasónk nevében mindenkinek, aki részt vett a mentésben.

A bejegyzést teljes egészében itt találod:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás, Fotó: FB/Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...