Saját KB bal
Saját KB jobb

Könyvajánló – Maggie, the Wunderdog – Egy kóborkutya igaz története

Egy kutyás könyv

Ahhoz, hogy egy kutyáról életrajzi regény íródjon, bizony sokat kell letenni az asztalra. Vagy határtalan hűségről kell tanúbizonyságot tenni, mint például Hacsikó, a japán kutya, aki éveken át várta gazdáját, aki nem tért haza a munkából. Esetleg valamilyen hőstett kell, hogy egy kutya beírja magát a történelembe, mint például a mi Mancsunk, aki élete kockáztatásával mentette meg a földrengésben romok alatt rekedt embereket. Persze, ha egy prominens személyiség kutyája az illető, akkor is pályázhat hírnévre.

Maggie

Maggie azonban ezek közül egyikkel sem büszkélkedhet. Akik Instagramon követik, valójában csak egy hétköznapi kutyát láthatnak, aki pózol, mosolyog és játszik. Persze, mi már megszoktuk Maggie szokatlan külsejét, ezért meg tudjuk benne látni a kutyát.

maggieMaggie, a csodakutya ugyanis tele van hegekkel, csak egy kajla füle mered az ég felé, és a szemeit is elveszítette. Maggie hosszú utat tett meg, amíg a hétköznapi kutyáknak olyan alapvető feladatokat, mint a játék, a bújás, a séta vagy akár csak a gazdihoz való kötődés, elsajátította.

 

Libanonban született, és mint sok más kutya, ő is utcakutyaként látta meg a napvilágot. Már a szülei, sőt a nagyszülei is az utcán éltek, félvad létben, az emberek közelében, kiszolgáltatva a körülményeknek, és sajnos az emberi kegyetlenségnek is. Annyit biztosan tudunk, hogy Maggie-t 17-szer lőtték meg, és kegyetlenül kínozták, mielőtt az állatvédők rátaláltak és azonnali orvosi ellátásban részesítették.

maggie

Újra szeretni

A kezelések költsége és a sérülések súlyossága meghaladta a helyi állatvédők lehetőségeit, ezért támogatókhoz fordultak segítségért. Az Egyesült Királyságban élő Kasey-t, aki maga is állatvédő, azonnal megérintette Maggie élni akarása. Nem csak a kezelési költségeket állta, hanem örökbe is fogadta a kutyát. Kasey-re még rengeteg feladat várt, mire Maggie az az egészséges, boldog és gazdis kutya lett, aki belopta magát a kutyás közösség szívébe.

Bátran állíthatjuk, hogy ez a történet megérdemel egy könyvet.

Kasey és Maggie a kutyák elleni kegyetlenség ellen küzdenek, nemrég új családtag érkezett hozzájuk, az Oroszországban súlyosan bántalmazott Millie személyében.

A könyv angol nyelven 2020. június 4-én jelenik meg, már előrendelhető: Kasey Carlin: The Miraculous Life of Maggie the Wunderdog – The True Story of a Little Street Dog Who Learned to Love Again.

Forrás és Képek: Instagram, Amazon.co.uk;

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...