Saját KB bal
Saját KB jobb

A karantén újabb gyöngyszeme, minimúzeum futóegereknek

A bezártság továbbra is ontja magából az unatkozó elmék jobbnál jobb szüleményeit. Mai kedvencünk egy minimúzeum, amit egy gazdi a futóegereknek készített.

A kijárási korlátozás továbbra is tart, sokan pedig olyan önkéntes karantént vállalnak már hetek óta, melyből valóban nem teszik ki a lábukat a szabadba. Otthonról dolgozunk, otthonról tanulunk és házhoz szállíttatjuk a bevásárlást. A több hetes bezártság mindenkiből mást hoz ki. Van aki stresszel, befordul, nem bírja már, sokat eszik és alszik. Olyanok is vannak, akiknél az unalom beindítja a kreatív motort és elkezdenek létrehozni valamit, aminek tulajdonképpen azon kívül, hogy elütik vele az időt, csak annyi értelme van, hogy megmosolyogtasson bennünket. Ezekben a borús napokban erre pedig kifejezetten szüksége van mindenkinek.

Nemrég a macskák kém-kihívásáról adtunk hírt, ma pedig egy igazi művészi projektet mutatunk be, ami futóegereknek készült. Ez a mű komoly felkészülést, fegyelmet és ügyességet igényelt az alkotóktól.

Amikor egy kurátor kerül karanténba

Filippo Lorenzin, a Victoria and Albert Museum (London) független kurátora valószínűleg már olyannyira nem bírta a tétlenséget, hogy elkészítette a világ leghíresebb képeiből álló kiállítótermet futóegereknek, mindezt természetesen az ő méretükben. A minimúzeum bámulatosan és nagyon aprólékosan lett kitalálva és kivitelezve. Filippo minden részletre odafigyelt. Először is a festmények készültek el. Világklasszisok lettek újragondolva, mint például a Leány gyöngy fülbevalóval ( Jan Vermeer van Delft festménye), vagy Klimt legismertebb alkotása, A csók. Természetesen Mona Lisa sem maradhatott ki a gyűjteményből. A dolog pikantériája, hogy az összes festményt átértelmezte az alkotó és mindegyiken kisegerek szerepelnek. A képek azonban tökéletesen felismerhetőek maradtak. A minimúzeumban minden megvan, ami az ember méretű kiállítótermekben fellelhető. Feliratok a falon (QR kóddal!), padok, hordozható szék, prospektustartó. Nézzétek csak:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theartnewspaper.com

Fotók: twitter/FilippoLorenzin

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...