Saját KB bal
Saját KB jobb

Szárnyal a madárvilág Új-Zélandon a koronavírus-járvány miatt – VIDEÓ

Mi, emberek, a koronavírus-járvány miatt leginkább korlátozásokat és megszorításokat tapasztalunk. A természet azonban éppen az emberi tevékenység háttérbe szorulása miatt nyer teret. Az állat- és növényvilág lehetőségei megnyílnak, hiszen nem kell velünk, az autóinkkal, a repülőgépeinkkel, a vegyszereinkkel és még sok minden más „környezeti hatásunkkal” felvenniük a versenyt. Új-Zéland madárvilága lenyűgözően változatos, és most a színes szárnyasok végre visszavehetik az emberek lakta területeket – ezzel pedig hatalmas örömet okoznak a bezártságban élőknek, akik a kertjükből, ablakukból gyönyörködhetnek bennük.

Akár azt is mondhatnánk, hogy most, hogy nem tolakodunk az életterükbe, hirtelen a madarak kezdték el keresni a társaságunkat. Erdészek arról számoltak be, hogy a felbátorodott madarak egész nap követik őket az ellenőrző körútjaikon, míg több kertvárosban is olyan madarakat filmeztek le a hátsó kertekben, amelyeket addig arra nem is láttak.

új-zélandNyilván az is igaz, hogy most, a #maradjotthon jegyében Új-Zéland lakosainak lett idejük és lehetőségük, hogy észrevegyék a színpompás tuikat vagy a játékos piwakawákat.

Az abszolút kedvenc azonban valószínűleg a két éve az év madarának választott óriás gyümölcsgalamb, vagy maori nevén kereru. A hazai galambokhoz hasonló, de színesebb szárnyas ugyanis hajlamos a részegeskedésre. A kereru az érett, erjedő gyümölcsökből lakmározik, amelyek – a Sivatagi show emlékezetes jelenetéhez hasonlóan – kifejtik bódító hatásukat. Ezzel pedig kínos és nevetséges helyzetekbe kerülnek… amin persze az új-zélandiak jókat mulathatnak.

Mindig vicces józanul figyelni a részegeskedőket – még ha galambok is!


Forrás: Turista Magazin; The Guardian; Tui kép: wikpedia – Készítette: Matt Binns – originally posted to Flickr as Tui, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4172005 Videó: The Guardian – youtube. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...