Facebook/WillowThePetTherapyDog

Mindenkinek leckét ad életből ez a vak és süket terápiás kutya

A 10 éves ausztrál juhászkutya egy igazán különleges terápiás kutya. Olvasási nehézséggel küzdő gyerekeknek, időseknek és betegeknek nyújt érzelmi támogatást és segítséget, mindezt süketen és vakon.

Willow nem hétköznapi módon lett terápiás kutya. Egy szaporító telepen született borzalmas körülmények között. A nem megfelelő tartás és szaporítás miatt súlyos rendellenességekkel jött világra, süketen és vakon. Soha nem látott és soha nem hallott.  Talán éppen ezért sokkal kifinomultabb és érzékenyebb az észlelése, mint egészséges társaié, így lehetett belőle vizsgázott terápiás kutya.

Tulajdonosa, Elizabeth Slone egy menhelyről fogadta örökbe és hamar észlelte a kutya különleges képességeit, pozitív energiáit. Gyorsan felismerte, hogy ezt a tehetséget nem szabad veszni hagyni és hogy kutyája sokaknak tudna segíteni. Szerinte kutyája a szívével látja az embereket és a világot, ezért olyan figyelemre méltó, amit képes tenni az emberekért. Elkezdte tehát Willow képzését, aki hamar meg is kapta a terápiás kutya bizonyítványt.

Willow a vak és süket terápiás kutya
Facebook/WillowThePetTherapyDog

Hallás és látás hiányában Willow az ösztöneire hagyatkozva közeledik az emberekhez és azonnal megérzi, hogy kinek van rá a legjobban szüksége. Legyen az egy megrémült kórházi beteg, egy magányos idős ember, vagy egy szorongással küzdő gyermek, Willow tudja, hogy mit kell tennie. Szorosan odabújik a támogatásra szoruló emberhez és csupán jelenlétével, pozitív energiájával és puha, meleg bundájával oldja a feszültséget, mosolyt csal az arcokra. Eltereli a figyelmet a szorongás vagy félelem tárgyáról.

Gyerekeknek is segít

Willow olvasási nehézséggel küzdő gyerekeknek is segít délutánonként. Kis csoportos foglalkozásokon vesz részt, ahol a gyerekek hangosan olvasnak fel. Willow jelenléte tudatosítja bennük, hogy nem csak ők küzdenek hibákkal. Látják, hogy Willow fogyatékossága ellenére is teljes életet él, boldog, sőt másokat is azzá tesz. Az egész lényéből áradó nyugalom és kedvesség bizalmat teremt, ez pedig oldja a stresszt és a szorongást a gyermekekben, így könnyebbé válik a hangos olvasás

Willow a vak és süket terápiás kutya
Facebook/WillowThePetTherapyDog
Világháborús hős a legjobb barátja

Willow mindenkivel szívesen dolgozik, de a legjobb barátja egy 96 éves, világháborús hős. Az idős ember sokszor van kórházban, így a kutya ott szokta meglátogatni. Az együtt töltött idő nagyon sokat jelent az idős bácsinak, nyugalom, boldogság és jókedv érkezik ilyenkor a kórházi szobába.

Willow a vak és süket terápiás kutya
Facebook/WillowThePetTherapyDog

Willow gazdája nagy terveket szövöget. Szeretné, ha kutyája egy mesehős formájában jelenne meg rajzfilmen, vagy könyvben. Úgy gondolja, így még több emberhez eljuthatna a különleges kutya története. A forgatókönyvet már el is kezdte írni, reméljük, hogy hamarosan viszontlátjuk Willow-t a filmvásznon.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: Facebook/WillowThePetTherapyDog

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...