Saját KB bal
Saját KB jobb

Garázsebek – fotósorozat a hongkongi autószerelő műhelyekben élő kutyákról

Az eredetileg Hollandiából származó fényképész, Marcel Heijnen az elmúlt 26 évet Ázsiában töltötte. Amikor Hongkongba költözött, szinte azonnal felfigyelt egy furcsa helyi jellegzetességre: a tradicionális helyi boltok szinte mindegyikében lakik macska. Készített egy sorozatot róluk, amikor rájött, hogy a jing-nek megvan a jang párja is: a garázsokban lakó kutyák.

„Hongkong Shop Cats” címmel jelent meg az első fotógyűjteménye, ami nagyszerűen kifejezte, hogy mennyire színes és különleges világ bújik meg a hongkongi üzletek mögött.

Aztán a fényképész rájött, hogy a cicáknál sokkal több van a háttérben, amit ugyancsak érdemes megörökíteni. Szintén helyi jellegzetesség, hogy a kicsi garázsokban zsúfolt autószerelő műhelyeket működtetnek, és szinte mindegyikben él egy eb is. Kissé senki kutyája az összes, de valahogy mégis mindig gondoskodik róluk valaki. Ugyanis a hongkongi autószerelők, attól félve, hogy kirabolják őket, alkalmazzák ezeket az ebeket, cserébe ellátják őket.

Egy átlagos gazdinak talán nem ez az álom állattartás a sok kosz, olaj és autóalkatrészek közt, de ezek az ebek valahol mégis részesei a helyi különleges kultúrának.


Tudtad?

Hongkong a világ legdrágább helye, ami a lakhatást illeti. Területe nagyjából Budapest kétszerese, de annyian laknak ott, mint a teljes magyar lakosság két harmada (több mint 7,5 millióan). A lakásárak megfizethetetlenek, mivel alig van elérhető lakás, illetve rengeteg gazdag külföldi cégnek és befektetőnek vonzó hely. A lakosság nagy része ezért ún. ketreclakásokban él, ami körülbelül 6-10 négyzetméter, egy ágy, talán egy szék és egy kis asztal fér el. Több család közösen használja a többi helyiséget, mint a konyha és a mosdó, akár egy kollégiumban.


(Kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
Hongkong fotó: youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...