Saját KB bal
Saját KB jobb

11 hős életmentő kutya

Mindig is tudtuk, hogy kutyáink sok mindenre képesek értünk. Összeszedtük a leghíresebbeket, ahol az emberek csakis kutyájuknak köszönhetik, hogy még életben vannak.

1.      Angel, a golden retriever egy pumával harcolt, hogy megvédje 11 éves gazdáját

Austin Forman épp tűzifát gyűjtött a hátsó kertjükben, mikor kutyája nyugtalanul hozzásimult. Abban a pillanatban egy puma támadta meg a fiút. Amíg Angel rávetette magát az állatra, addig a fiú beszaladt a házba, hogy figyelmeztesse anyját. Mire a rendőrség kiért, Angel nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Mindenkit lenyűgözött a kutya hősies reakciója, szerencsére hosszú idő alatt ugyan, de felépült.

2.      Peanut, a korábban bántalmazott kutya a fagyhaláltól mentett meg egy 3 éves kislányt

Egyik reggel Peanut gazdája észrevette, hogy kutyája egész furcsán viselkedik. Le-föl rohangált ugatva a házban, ekkor kiengedte gazdája az utcára, hogy lássa, mi nyugtalanítja. A kutya azonnal a házuk mögötti területre vezette tulajdonosát, ahol egy meztelen, 3 éves kislány reszketett az árokban. A gazdi azonnal meleg ruhába öltöztette a gyereket, és értesítette a hatóságokat. Sajnos Peanut-nek nem ismeretlen a szenvedés: mikor korábban rátaláltak, el volt törve a csípője és két lába. Lehet, hogy emiatt lettek sokkal érzékenyebbek a szenzorai – szerencsére.

3.      Bear, a fekete labrador egy csecsemőt mentett meg a fulladástól

Patricia Drauch épp a kertben volt, mikor észrevette, hogy 14 hónapos fia eltűnt mellőle. Azonnal a keresésére indult, és megtalálta a medencében elkékült szájjal. A kisfiú nem volt egyedül: a család kutyája, Bear folyamatosan a fiú alatt úszott, hogy fejét a víz fölött tudja tartani. A hatóságok is bebizonyították: a kisgyerek megfulladt volna, ha a kutya nincs vele.

4.      Maya gazdáját mentette meg egy támadótól

Angela Marcelino egy állatvédő szervezettől fogadta örökbe Mayát, a pit bull keveréket. Pár évvel később Maya viszonozta neki ezt. Angela épp hazaért, mikor egy támadó berángatta a lakásába. Torkon ragadta, és falhoz vágta. Maya azonnal reagált: nekiesett az agresszív támadónak, gazdája pedig ágyékon rúgta a férfit. Annyi ereje még maradt a támadónak, hogy elmeneküljön, de mivel Maya száján maradt vér, így azonosítani tudták.

5.      Eve, a rottweiler bénult gazdáját mentette ki egy égő autóból

Kathie Vaughn Atlantába tartott, mikor autója kigyulladt. Kathie deréktól lefelé le volt bénulva, így nem tudta gyorsan elhagyni a kocsit. Elkezdte magához húzni kerekesszékét, de a füsttől már látni sem látott. Eve, Kathie rottweilere azonnal kapcsolt, és egyszerűen kirángatta gazdáját egész az árokig. Ezután az autó azonnal lángba borult.

6.      Brutis, a golden retriever egy gyereket mentett meg egy korall kígyótól

Amint a kutya meglátta, hogy a halálos marású kígyó közeledik a gyerekhez, azonnal megtámadta. Sajnos Brutist megharapta a kígyó, de szerencsére felépült, és megkapta a nemzetközi hős kutya díjat.

7.      Frisky-nek köszönhető, hogy gazdája kitartott a Katrina hurrikán alatt

Frisky 80 éves gazdája, George Mitchell már akkor rossz állapotban volt, mikor a hurrikán lecsapott. Az árvízben igyekezett kitartani és haladni, de négy óra eltelte után már lassan kezdte feladni, elvesztette eszméletét. Ekkor érzett rá jól a pillanatra szintén idős kutyája, és össze vissza nyalta és szaglászta gazdáját, aki újra magához tért, és tovább haladt – főleg, hogy kutyája életét mentse. Mindketten megmenekültek, Frisky 19 évet élt.

8.      Joe, a yorkshire terrier elüldözött egy medvét sérült gazdája házától

Deborah Epstein egy autóbalesetből lábadozott otthon, mikor elfelejtette becsukni a bejárati ajtót. A közelben járó medve azonnal ki is használta a lehetőséget, és bement a házba. Ekkor az alig 3 kilós yorkie, ugyan nem volt egy súlycsoportban a betolakodóval, de amikor a medve szemet vetett Jou ételére, elszakadt nála a cérna. Joe egyszerűen kiüldözte a medvét a házból.

9.      Max két golyót kapott gazdája helyett, mikor rablótámadás érte őket

Osmar Persisco épp leparkolt, mikor két rabló rárontott, és a kulcsokat követelték. Amikor a férfi megtagadta, támadói lövöldözni kezdtek, és egy golyóval megsebesítették a fején. Ekkor támadta meg kutyája a rablókat. Egyikük azonnal elfutott, de a másik még mindig Osmar-ra lőtt, ezeket a lövéseket fogta fel Max a testével. Két golyót kapott a mellkasába, egyet pedig a lábába, de csodával határos módon mindketten túlélték a támadást.

10. Killian, a kutya figyelmeztette gazdáikat, hogy a bébiszitter bántja a babájukat

A család akkor kezdett gyanakodni, mikor az addig teljesen nyugodt természetű kutya elkezdett morogni a bébiszitterre. Ekkor az édesapa egy telefont helyezett abba a szobába, ahol a gyermekfelvigyázó volt a babával, hogy megnézzék: történik-e bármi szokatlan. Azt hitték, majd a kutyával beszél csúnyán a nő, de kiderült, hogy a kisbabával üvöltözött, és olyan hangokat is hallott a család, mintha a babát megrázták és megütötték volna. Killian reakciójának köszönhető, hogy a kisbabát biztonságba helyezték, a bébiszittert pedig eljárás alá vonták.

11. Roselle, a vakvezető kutya biztonságba húzta vak gazdáját a 9/11-es terrortámadás alatt

Amikor Roselle gazdája, Michael Hingston megérezte a repülők becsapódását, tudta, az egyetlen, akiben bízhat, az kutyája. Roselle 78 emeleten keresztül vitte le tulajdonosát, és biztonságba helyezte a tűzoltóknál. A kutya 2004-ig dolgozott Michael mellett, és 2011-ben hunyt el.

 

Még több hős kutya:

Megmentette örökbefogadó családját, mikor kigyulladt a ház

Segítőkutyák az első munkanapjukon

A leghíresebb nőstény kutyák a világon

(Kutyabarát.hu)
Forrás: Buzzfeed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...