Kutyái aggódva várták a kórház bejáratában a hajléktalan férfit

Brazília – Mindig is tudtuk: ők a legjobbak. A hajléktalan férfi bement a kórházba, hogy ellátást kérjen, a kórház dolgozói pedig gyorsan rájöttek, hogy nem érkezett egyedül. Kutyái mind a kórház bejáratában ácsorogtak, és aggódva lesték, hogy mi történik gazdájukkal.

 

 

– Látni őket ott az ajtóban várva, azt mutatja, hogy mennyire törődik velük és szereti őket – foglalta össze a látottakat az egyik dolgozó.

A brazíliai Regional Alto Vale Kórház dolgozói voltak szemtanúi a megható jelenetnek. Vasárnap egy César névre hallgató hajléktalan férfi ment be a kórházba, hogy ellátást kérjen egészségügyi problémái miatt, amelyekkel már küzdött egy ideje. A dolgozók elkezdték felvenni az adatait és hogy milyen bajjal érkezett, ám gyorsan felismerték: a férfi nem jött egyedül.

Az anyagi javak hiánya ellenére César élete tele van szeretettel, barátokkal. Hűséges kutyái ugyanis egytől egyig kint várakoztak a kórházi bejárati ajtónál. A dolgozóknak gyorsan világossá vált, hogy a férfi mindent feláldoz, hogy négylábú barátait ellássa, akik szemmel láthatólag semmiben nem szenvedtek hiányt.

A kérdésre César elmondta, hogy ő maga gyakran nem eszik, csak hogy kutyáinak mindene meglegyen. Az ápolók maguk is láthatták, hogy minegyik eb szépen ápolt és megfelelő súlyú volt. Az állatok vágyakozva néztek befelé, de nagyon türelmesen vártak odakint. Szerencsére nem kellett túl sokáig várniuk.

Míg César megkapta a szükséges gyógyszereit, a jó fej személyzet úgy döntött, hogy behívja a kutyáit, hogy ne kelljen távol lenniük egymástól. A férfi ételt is kapott – természetesen a négylábú barátai is.

– Hihetetlen volt. Evett egy keveset, majd a maradékot eltette későbbre az állatainak. – mesélte az egyik dolgozó. Később látták távozni farkukat csóváló, boldog kutyáival. – A legjobb társasága van. Nem tudom, milyen az élete vagy miért van az utcán, de tisztelem és becsülöm azért, amilyen szeretetet kutyái iránt érez. –

 

Cikkajánló:

Eltűnik a hajléktalanság az emberek szeme elől – de hova tűnnek majd a velük élő állatok?

Hetekig a kórház előtt aludt a két kutya, végül a vezetőség beengedte őket

4 hónapja várja a kórház előtt gazdáját, aki sosem fog visszatérni hozzá

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...