Saját KB bal
Saját KB jobb

4 hónapja várja a kórház előtt gazdáját, aki sosem fog visszatérni hozzá

Brazíliában nem ritka a kóbor kutyák látványa, de az egyik kórház előtt várakozó eb – reménnyel a szemében – mégis sokaknak feltűnt. Úgy tűnt, tartósan ott él valamiért, később az is kiderült, hogy nem is kóbor állat. Négy hónapja gazdáját várta a kórház előtt – aki sajnos akkor már rég nem élt. Így kezdődött a hű kutya virrasztása, ami azóta is tart.

 

Cristine Sardella-nak azonnal feltűnt a furcsa jelenet, mikor rendszeresen járt a kórházba, így elkezdett nyomozni a kutya után. Nem sokkal később már ismerte is szomorú történetét. A történet egy hűséges kutyáról szólt, aki olyan valakire várt ott, aki sose fog már visszatérni.

– Mindig felállt és udvariasan arrébb állt, ha valaki be szeretett volna menni, aztán visszafeküdt. Képzett volt és szelíd – meséli Cristine, aki a kórház recepciósától tudta meg, mi történt valójában.

Az állat egy hajléktalan férfié volt, akit négy hónappal korábban hoztak be, miután leszúrták a helyi parkban. A kutya üldözte a mentőt, amivel elszállították, innen tudta, hova került szeretett gazdája. Mikor a férfit begurították a kórházba, a kutya letelepedett kint a bejárat előtt, és várta, hogy gazdája egyszer csak kijön.

Sajnos a férfi, aki a világot jelentette a kutyának, nem élte túl a támadást, belehalt sérüléseibe, de erről négylábú társa mit sem tudott. Így a hónapok csak teltek, ő pedig várta, hátha egyszer újra látja gazdáját. Akárki akarta megfogni, a kutya azonnal elszaladt, később pedig újra visszatelepült helyére.

– Szomorú tudni, hogy soha nem fogja viszont látni, és nem fogja megérteni, mi történt. Ez maradt neki: várni ott, ahol utoljára látta. – mondta Cristine.

Amióta odaköltözött a kutya, a kórház személyzete biztosít neki ételt, italt és egy kis fekhelyet, de Cristine remélte, hogy többet tehet majd érte. Két saját kutyája mellé már nem tudta hazavinni, így inkább elárasztotta a világsajtót a hű kutya történetével. Az eset nem maradt keserédes folytatás nélkül. Egy helyi mentő csapat érte ment, és végül sikerült befogni. Már intézték az örökbe fogadását, mikor újra elszökött. Végig rohant a városon, több mint három kilométert tett meg, majd újra visszakerült a kórházhoz.

Osvaldo Palota Sobrinho, a kórház igazgatója igencsak megértően viseltetik a kutya iránt. Véleménye szerint jelenleg még a kórház bejáratánál van a helye, ott kell lennie, de reméli, hogy hamarosan tovább tud lépni, és elhiszi majd, hogy minden újra rendbe jöhet. Azt is hozzátette, hogy a kórház egyik alkalmazottja már eldöntötte, hogy szívesen örökbe fogadja, amikor eljön az ideje. Addig elintézik, hogy rendszeresen lássa állatorvos, megkapja az oltásait és leendő új gazdája elnyerje a bizalmát.

 

A kutyák egyszerűen csodálatosak:

A leghíresebb gyászoló kutya végül 12 év után gazdája sírjánál tért örök nyugalomra

Annyira megható volt a kórház előtt gazdáját váró kutya, hogy végül beengedték

A kórház megengedte, hogy elbúcsúzzon haldokló gazdájától

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...