Saját KB bal
Saját KB jobb

Fantasztikus fejlődés: mostantól közös sírba temetkezhet a gazdi kedvencével Bécsben

A gazdik nagyon nagy része vágyik arra, hogy egyszer majd közös sírban nyugodhasson kedvencével. Most, nem is olyan messze tőlünk, Bécsben nyílik is rá lehetőség. Felismerték ugyanis az igényt, így az újonnan nyíló temetőben már lehetőség lesz a közös sírhelyre.

 

A divany.hu-n olvashattuk a fantasztikusan empatikus hozzáállást mutató hírt: új temető nyílt Bécsben, ahol már a gazdik és kedvenceik is közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók – olvasható az osztrák főváros külképviseleti irodájának sajtóközleményében.


Fotó: flickr

Ausztriában is ugyanúgy jellemző a nagyszámú kutyatartók jelenléte, mint itthon. A statisztikák szerint Bécsben minden második háztartásban él valamilyen kisállat, ami nagyon magas arány még Európán belül is. Természetes, hogy a szoros együttélés azt eredményezi, hogy kedvencünket halála után sem szeretnénk „elveszíteni”.

Ezt az igényt felismerve az osztrák főváros temetőit üzemeltető Friedhöfe Wien ezért új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik.

– A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Bécs követni kívánja az új trendeket és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította. – nyilatkozta Bécs városának tanácsosa, Ulli Sima a temető átadóján.

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el.

A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, amik ezt követően meghosszabbítható.

 

A témához kapcsolódnak:

Alain Delon kutyái mellett szeretne majd nyugodni

Miért marad néhány kutya gazdája sírjánál?

Halál – kísérők, 1. rész

Halál – kísérők, 2. rész

Halál – kísérők, 3. rész

Élet egy halál után

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dívány
Fotók: Bécs Város Külképviseleti Irodája

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...