Saját KB bal
Saját KB jobb

Boldizsár, akit sérülten küldtek vadat hajtani a vadászok, most végre keresi álomotthonát

Boldizsár sajnos főszereplője lett egy állatkínzásnak, amelyben tavaly év végén indult nyomozás. A súlyosan sérült kutya átfagyva jelent meg egy Tés melletti tanyán. Nyakörvéből kiderült, hogy gazdája egy Zirc térségéhez tartozó vadásztársaság fővadásza lehet – sérüléseiből pedig arra lehet következtetni, hogy még be nem gyógyult sebekkel is vaddisznó után küldték. Most azonban elérkezett a nagy nap: Boldi gazdikereső lett!

 

Hosszú huzavona után az állatvédők nyomására a fővadász akkor lemondott a kutyáról, akinek azonnal megkezdődött a gyógykezelése és a rehabilitációja. Az elsődleges vizsgálatok sajnos megrémítették megmentőit, ugyanis felmerült a lehetősége, hogy a kutyus csontozata is megsérült az állkapcsában, aminek következtében elveszítheti a fogait. A kiskutya szomorú történetének előzményeit ide kattintva megtaláljátok.

Később egyéb probléma is felmerült: a korábbi hajtások után összefoltozott sebeit az ünnepek előtt ismét fel kellett nyitni, mivel a vadászatok utáni fércek alatt elgennyesedett a seb. Januárra már kezdte összeszedni magát, lelkileg is sokat fejlődött.

Most elérkezett az idő, hogy az Állatvédőrség gazdát keressen Boldinak, mi pedig úgy éreztük, átment ő már annyi szenvedésen eddigi élete során, hogy kicsit megtoljuk a szekerét.

 

Amit feltétlenül tudni kell róla

– Boldi egy kb. 2014-es születésű jagd terrier fiú kutya. Végtelenül szereti az embereket és a kisgyermekeket, árnyékként követi őket. Előéletéből adódóan még vannak benne gátak, félelmek, de egy türelmes, következetes gazdinál, egy kiegyensúlyozott falkában boldog lesz. Érzékeny kutyus, akinek időre van szüksége.

– Más kutyákkal jó a viszonya. Az Állatvédőrség munkatársai örülnének, ha olyan gazdijelölt jelentkezne érte, akinél Boldi egyetlen vagy második kutya lehetne, hogy elegendő figyelem és idő jusson neki. Egy – már a családban élő – barátságos, nem domináns eb kitűnő társa lehetne.

– Érdeklődő, tanulékony, okos kutya. Aktív, igényli a napi mozgatást. Autóban szépen utazik, a szobakennelben nyugodtan viselkedik. A szobatisztaságot tanulgatja, egyre ügyesebb, már csak néha fordulnak elő balesetek. Kinti-benti tartásra szeretnék örökbe adni, természetesen oltva és chippezve. Olyan gazdijelölt jelentkezését várják, aki aktív és tud munkát adni ennek az igazi kis túlélőnek. Természetesen a vadászat soha többet nem jöhet szóba az életében!

 

Ha érdekel Boldi, akinek örök mosoly ül az arcán, küldj bemutatkozó levelet magadról a gazdi@orszagosallatvedorseg.hu email címre! Ha nem te vagy Boldi álomgazdija, segíts neki egy megosztással!

 

Sajnos nem csökken az állatkínzás itthon:

Állatkínzásra buzdít egy magyar vadászati szaklap

Ezer ember gyújtott gyertyát az állatkínzás áldozataiért

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Állatvédőrség
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...