Saját KB bal
Saját KB jobb

A kisfiú elment a menhelyre, és hazavitte a legidősebb és vak kutyát

A 14 éves törpe uszkár gazdái elköltöztek, de őt nem akarták magukkal vinni, így egy iowa-i menhelyre került. Koránál és egészségi állapotánál fogva nem sok esélye volt, hogy valaha kiszabaduljon onnan, de akkor jött Tristan, egy teljesen hétköznapi kisfiú.

Shey, a törpeuszkár 2017 novemberében került be az Animal Rescue League menhelyre Iowa-ban. Már az első vizsgálatokkor kiderült, hogy fogai borzalmas állapotban vannak, egyetlen fog maradt, amit még nem érintett a sorvadás. Hallása teljesen elromlott, és látni is alig látott már.

A menhely dolgozói biztosak voltak benne, hogy nem fognak tömött sorok kígyózni a kennelje előtt, sőt, még abban sem igazán reménykedtek, hogy valaha lesz olyan ember, akinek ő fog kelleni. Akkor bukkant fel Tristan.

A kisfiú számára Shey semmilyen olyan tulajdonsággal nem rendelkezett, ami miatt kevésbé tartotta volna vonzónak az aggastyán kutyust. Az anyukájával azért látogattak a menhelyre, hogy találjanak egy kistestű kutyát, aki vágyik a szeretetre. Az ott dolgozók kockáztattak, és felajánlották nekik, hogy ismerkedjenek össze az uszkárral. Tökéletes választásnak bizonyult.

Mivel Shey nem fordult magába, miután gazdái elhagyták, hanem szuper édes természetével mindig azért dolgozott, hogy közel kerüljön bárkihez, aki érdeklődik iránta, így gyorsan meggyőzte a családot, hogy érdemes őt hazavinni.

Tristan, ahogy ölbe vette a kisöreget, azonnal érezte, hogy egymásra találtak, de akkor is figyelmesen hallgatott, mikor a dolgozók felhívták a figyelmét az idős állat speciális igényeire. – Megértette, hogy Shey már nem hall jól, és nem látja tisztán a környezetét, így valószínűleg mozgása is igencsak lassú lesz. A kisfiú fantasztikusan tiszteletben tartotta, hogy Shey-től mi várható majd el, és mi nem – nyilatkozta a menhely egyik dolgozója. Tristan még telefonját is előhúzta, hogy abba jegyzetelje a fontos információkat új kutyája állatorvosi ellátásával kapcsolatban, és azt is elárulta, hogy már berendezett egy különleges sarkot saját szobájában az új jövevénynek.

– Tristan annyira nyitott volt Shey állapotával kapcsolatban. Nagyon érett a korához képest, megszámlálhatatlan kérdést tett fel a kutyáról. – A dolgozók szerint nagyon jó volt látni, hogy egy ilyen fiatal kisfiú mennyire készen áll egy kutya örökbe fogadására, az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy egy ilyen idős állaton segített. Habár Shey kénytelen volt pár szomorú hónapot menhelyen tölteni, de a kisfiú biztosan kárpótolja a kiesett időért, és reméljük, még sok boldog nap adatik meg nekik.

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...