Saját KB bal
Saját KB jobb
lazacos frittata

Gasztrokutya – Ünnepi lazacos frittata

Egy extravagáns és különleges recepttel készültünk Nektek, amely után még mi is megnyalnánk mind a 10 ujjunkat! Kutyáink számára pedig azon kívül, hogy ízletes, rendkívül tápláló is: frittata! A percek alatt elkészíthető lazacos frittata tele van fehérjével és jótékony Omega 3 zsírsavakkal – feltölti kedvencedet energiával és tápanyagokkal a hűvösebb téli napokon vagy komolyabb igénybevétel esetén.

Lazacos frittata

Hozzávalók

tojások lazacos frittata
A recepthez lehetőleg bio vagy szabadtartású tojást használj

3 nagy bio vagy szabadtartású tyúkoktól származó tojás

1 lazackonzerv, olaj nélkül (használhatsz lazacfilét is, csak süsd meg alaposan!)

150 g édesburgonya

2 ek. apróra vágott petrezselyem

1 kk. olaj (a lazackonzervből vagy kókuszolaj)

Elkészítés

friss lazac lazacos frittataDarabold apróra a lazacot, reszeld le az édesburgonyát és verd fel a tojásokat, majd az olaj kivételével keverd el benne az összes hozzávalót! Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd, mint amikor rántottát készítesz, öntsd bele a tojásos keveréket. Lassú tűzön süsd, hogy a hozzávalóknak legyen ideje átsülni és ne égjen meg az alja. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, tálalhatod.

A lazacos frittata hűtőben 3 napig eláll, zárt edényben fagyasztható.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Edition DOG 2019 szeptemberi szám; Caroline Hearn receptje. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok