Saját KB bal
Saját KB jobb

18+: Több hete feküdt halott gazdájához bújva egy kutya Újpesten

Az újpesti lakásban megrázó látvány fogadta a rendőröket és az állatvédőket. Zsazsa gazdája több hete halott volt, a kutya mégsem tágított mellőle. A hűséges állat egészségi állapota nagyon súlyos.

Még az emberek megérkezésekor sem volt hajlandó eltávolodni gazdájától, akinek holtteste a több hét alatt sajnos már oszlásnak indult.

Annyira szörnyű volt Zsazsa állapota, hogy az állatvédők még az állatorvosi ellátás előtt kénytelenek voltak inkább kozmetikushoz vinni egy fürdésre, hiszen az emberi maradványok súlyos fertőzést okoztak testén, például a szemében. Saját ruháikat is egytől egyig ki kellett dobniuk, és a teljes autót fertőtleníteni kellett a kutya elszállítása után.

„Zsazsa gazdija több hete elhunyt a lakásban. A rendőrség jutott be a lakásba, mert sajnos érezhető nyomai voltak, hogy bent egy halott van. Zsazsa még ekkor sem tágított a gazditól és bújt a több hete halott gazdihoz” – olvashattuk az Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest közösségi oldalán. – „Azonnal egy gyors fürdésre kerestünk kozmetikát, közben a dokink már várt minket melegítő párnával és infúziókkal. Nagyon gyenge, kiszáradás végén volt. Napokig tart a kezelése a kis hűségesnek.”

A 9 éves kisállat már állni sem tudott, olyan gyenge volt, így most infúziókkal és melegítő párnával próbálják kicsit megerősíteni. A hatósági, illetve hagyatéki eljárás elindult, ennek részét képezi Zsazsa is, így sorsáról majd később határoznak, addig csak az a dolga, hogy fizikailag és lelkileg megerősödjön, és amennyire lehet, túltegye magát ezen a súlyos traumán.

 

Cikkajánló:

Kutyagyász – létezik-e?

Szívszorító képek és megrázó új hírek a kutyáról, aki a baleset mellett várta vissza halott gazdáját

A kóbor kutya nem bírta elhagyni halott társát

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat Újpest
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...