50 szomszéd viszi sétálni a beteg özvegy hölgy kutyáját, hogy nála maradhasson

Kris Shepherd szóhoz sem tudott jutni, mikor szembesült vele, hogy valójában milyen emberek élnek Michigan-beli otthona körül. Kris pár éve elvesztette férjét, és saját egészsége sem megbízható, így nem tudta közös kutyájukat sétáltatni. Ekkor jött egy segítőkész szomszéd, majd még egy, majd összesen 50, hogy segítsenek a kutyaszerető hölgynek. 

Így is lehet – szoktuk mondani. De igen, így is lehet. Sokszor számolunk be nehéz helyzetben lévő, egyedül maradt emberekről vagy épp anyagi problémákkal küzdőkről, akik kénytelenek megválni szeretett állatuktól, mert nem tudják megoldani etetésüket, ellátásukat.

Egy állat nagy felelősség, de senki sem jós, hogy előre lássa, mi fog történni vele a következő tizenévben. Így volt ezzel a michigan-i Kris Shepherd is, akinek 2015-ben elhunyt a férje. Mellette maradt német juhászkutyájuk, de Kris nem tudta egyedül ellátni, mert férje halála után saját egészségi állapota is megingott.

Az egyik szomszéd, Jill Eggers, aki még akkor találkozott Kris-el, mikor tudta kutyáját sétáltatni, úgy vélte, ideje beavatkozni, és kitalálni, hogyan segíthetne a helyi lakóközösség a hölgynek. Gondolta, megkérdez egy-két embert, hátha pár hétre segítenek ellátni Lolát, aztán talán majd új otthonba kerülhet.

„Küldtem egy emailt a szomszédoknak, hogy egy pár hétre meg tudjuk-e oldani Lola sétáltatását, amíg segítünk neki új otthont találni, ha Kris nem tudja ellátni. Mivel láttuk, Kris mennyire nem akarja elveszíteni Lolát, miután a férjét 45 évnyi házasság után elvesztette, így egyszerűen csak folytattuk Lola sétáltatását, és egyre több szomszéd jelentkezett, hogy szívesen segít” – meséli Jill, a kezdeményező.

Ez három éve volt, a kutya azóta is gazdájával, Kris-el él – hála annak a több tucat szomszédnak, akik mind egy emberként működnek együtt Lola ellátásában.

Mára 50 jólelkű szomszéd viszi magával Lolát, ha saját kutyájukat viszik sétálni. – „Szeretem a kutyákat. Lolának szüksége van ránk, ahogy Krisnek is – mert Krisnek pedig Lolára van szüksége” – mondja az egyikük. – „Egy közösség vagyunk. Függünk egymástól.”

 

Mert tényleg lehet így is:

Ingyen ételbankot üzemeltet egy angol állatorvos a nehéz helyzetben lévő gazdiknak

Egy állatorvos ingyen kezeli a hajléktalanok kutyáit

A világ legkutyabarátabb szomszédja

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: littlethings
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...