Saját KB bal
Saját KB jobb

Ingyen ételbankot üzemeltet egy állatorvos a nehéz helyzetben lévő gazdiknak

Marjorie Summerfield szomorúan nézte, hogy körülötte egyre többen kénytelenek megválni kedvenceiktől, mert nem jut elég pénz az ellátásukra. Így egymaga felállította Nagy-Britannia első ingyenes kutyakaja-bankját. 

A 68 éves állatorvos hölgy úgy gondolja, hogy mindenki kerülhet nehéz helyzetbe, és ha nehézségekkel küzd, pláne nem segít az állapotán, ha még kedvencétől is kénytelen megválni.

Az étel-bankban megtalálható minden, amire egy kutyatartónak szüksége lehet: konzerv eledelek, száraztáp és jutalomfalat, hogy a rászoruló gazdák kutyái semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Marjorie egy állatmentő szervezetet is működtet Észak-Walesben, ahol nap, mint nap szembesül az elszegényedés következményeivel. Számos olyan állattal találkozik, akikről azért mond le gazdájuk, mert nem tudja etetni őket.

Úgy gondolja, ha még idő előtt beavatkozik és segít valaki, akkor nem kell visszafordíthatatlan sebeket gyógyítgatni a kutyákon és az embereken egyaránt. Reméli, hogy más emberek is átveszik a példáját, és egyre több helyen fognak hasonló étel-bankot felállítani.

Marjorie szerint sokan vallják azt, hogyha nincs pénz a kutya etetésére, akkor nem kell állatot tartani. „De mi a helyzet azokkal, akik évek óta gondoskodnak a kedvencükről, de hirtelen elveszítik az állásukat vagy az otthonukat? Akkor mi a teendő? Hogyan oldják meg?”

A hölgy ráadásul furcsa támogató közeget talált a két étel-bank kialakításához: az egyik felállításához a helyi tesco-ban, a másikra az állateledel boltban kapott engedélyt, ami külön elismerést érdemel a cégek részéről, hiszen ők pénzért árulnak ugyanilyen termékeket.

 

Mások így segítenek:

Egy állatorvos ingyen kezeli a hajléktalanok kutyáit

Elítéltek segítettek a Rex Állatotthon telephelyén

90 éves önkéntes segít a menhelynek

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...