Saját KB bal
Saját KB jobb

Az állatorvos, aki ingyen kezeli a hajléktalanok kutyáit

Ruby 24 éves, állatorvosként dolgozik Glasgow-ban. Pár éve elhatározta, hogy egy hasonlóan gondolkodó csapattal rendelőt nyit, ahol ingyen kezeli a hajléktalan emberek kutyáit, akik még egy egyszerűbb vizsgálat költségeit sem tudnák kifizetni. Azóta annyira sikeres lett a kezdeményezés, hogy mostanra más városokban is hasonlóan tesznek az állatorvosi rendelők, hogy ezek a kutyák se szenvedjenek semmiben hiányt.

A hajléktalanok mellett élő kutyák megítélése mindig kétesélyes, hiszen sok példa akad rá, hogy csak a nagyobb összegű kéregetésre használják az állatok jelenlétét. A nagy többségnek azonban ennél sokkal többet jelent a négylábú jelenléte: ha mi, átlagemberek értékeljük kutyánk közelségét, hűségét, önfeledt szeretetét, akkor azok, akiknek az utcán semmi más öröm nem adatik, különösen sokra értékelik, hogy egy ennyire hűséges barátot tudhatnak maguk mellett.

Sok jószándékú ember segíti az utcán élőket, akár szervezett formában, akár magánemberként: például úgy, hogy élelmet vesz kutyájuknak. Kedvenceinknek ezen felül azonban más szükségletei is vannak, megérdemlik, hogy tiszták, egészségesek legyenek, ha pedig valami bajuk esik, megkapják a megfelelő kezelést.

Ruby ezért döntött így, hogy a hajléktalanok kutyáit ingyen fogja kezelni.

Eddie Kirkwood az egyik hajléktalan, aki Ruby-ék rendelőjében kapja meg kutyája számára az ellátást. Több éve az utcán él Tara-val, aki a mindent jelenti számára. Eddie depresszióban szenved, amin csak rontott, hogy nemrég másik kutyáját, Bruno-t elvesztette. Bruno-t Cushing szindrómával diagnosztizálták, és Ruby rendelője mintegy 2000 fontnyi (720 ezer forint) kezeléssel és műtéttel próbálta megmenteni, de sajnos tavaly elpusztult.

„Soha nem tudom eléggé megköszönni a rendelőnek, sehogy nem tudtam volna kifizetni a műtéteket. Biztos bután hangzik, de szoktam beszélni Tara-hoz, és úgy érzem, meg is érti, amit mondok. Nem is tudom, mit tennék nélküle. Megérzi, ha mélyen vagyok, és annyiszor felvidított már. Ő a mindenem.” – meséli Eddie.

Ruby rendelője több mint 100 állatot látott már el ingyenesen a bolhairtástól az oltáson át egészen a komoly műtétekig. Példájukat egyre többen átveszik, sőt, az állatorvosnak tanuló egyetemistákat is bevonták a programjukba.

„Soha nem fogom abbahagyni az állatok megsegítését. Mindenki szeretne egy kis jót tenni” – vallja Ruby.

 

Ezeket is ajánljuk:

Így néz ki, mikor esküvője napján segítőkutyája nyugtatta meg a szorongással küzdő menyasszonyt

A kislány, aki állatorvosi rendelőnek adta szülinapi pénzét

Egy fogatlan kutya lett a terápiás eb a fogorvosnál

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC, Dailyrecord
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...