Egy kutya meglőtte a vadászt, miután rálépett a puskájára

Woolstock, Iowa –  Fordult a kocka: a fácánra vadászók egy tagja a földre tette kibiztosított fegyverét. Az egyik velük lévő kutya rálépett az ott hagyott fegyverre, ami elsült, és hátba lőve megsebesítette a vadászt. 

A hatóságok szerint a vadász egy véletlen folytán sérült meg, miután egy kutya véletlenül meghúzta a ravaszt – a mancsával. Az Iowa-i természettudományi részleg dolgozói szerint egy hete fél 2 körül dördülhetett el a lövés egy nyilvános vadász területen.

Négy vadász és két kutya vett részt a fácán vadászaton, mikor az egyikük a földre tette csőre töltött fegyverét. Ekkor lépett rá az egyik kutya, és a fegyver elsült. A vizsgálat nem tudta igazolni, melyik kutya volt a „tettes”. Rengeteg sörét fúródott az áldozat, William Rancourt hátába, aki körülbelül 20 méterre állt onnan. Később saját lábán szállt be a mentőbe, akik kórházba szállították, hogy ellássák sérüléseit.

Az egyik kutya William-é volt, a másik pedig az egyik vadász társáé, mindketten 1-2 év körüli pointerek. A vezető nyomozó nagyon jó kutyának írta le a négylábúakat, és kihangsúlyozta, hogy semmilyen felelősséggel nem bírnak a balesetben. A nyomozó egyértelműen a vadászokat jelölte meg hibásnak, mivel kibiztosítva tettek le egy fegyvert a földre.

Furcsa módon nem az első ilyen eset volt ez a környéken, sőt, az elmúlt 5 évben összesen ez volt a harmadik ilyen baleset.

 

Máshol is vannak félreértések a vadászat terén:

Szarvasnak nézte a kutyáit sétáltató nőt a vadász – lelőtte

A kanadai vadász farkasnak nézte a terápiás kutyát és lelőtte

A vadállomány védelmében kellett kilőnie a vadásznak a 3 lábú kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: CBS
Minden fotó illusztráció
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...