Saját KB bal
Saját KB jobb

Szarvasnak nézte a kutyáit sétáltató nőt a vadász – lelőtte

Régóta jelentenek hatalmas veszélyt a vaktában, szórakozásból vagy épp teljesen tudatosan lövöldöző vadászok a kutyás társadalomra. Ám azt senki sem gondolta, hogy ezt még lehet hova fokozni: New York államban közel nem a kutyákat, hanem a kedvenceit sétáltató nőt ölte meg egy vadász, arra hivatkozva, hogy szarvasnak nézte. Ki tudja, hol van az épelméjűség és a fegyvertartási engedély határa.

New York állam nyugati felén sétáltatta a 43 éves Rosemary Billquist szeretett kutyáit. Nem gondolta volna ő maga sem, hogy lehet ilyen értelmetlen halált halni, mint ami neki jutott.

A Chautauqua megyei Sheriff hivatal adott ki közleményt, ami szerint szerdán délután 5 órakor otthonához közel lelőtték a 43 éves hölgyet. A halálos lövést Thomas Jadlowski vadász adta le.

„Jadlowski szerint azt hitte, hogy egy szarvast lát az erdőben, így leadott egy lövést” – áll a sheriff hivatal közleményében. – „Jadlowski ekkor sikítást hallott, azonnal a terület felé vette az irányt, ahonnan a hang jött. Körülbelül 180 méterre megtalálta Rosemary-t.”

A 34 éves vadász hívta a segélykérő telefonszámot, és próbálta elállítani a vérzést a hölgy sebén, amíg a mentők kiérkeznek. Rosemary-t azonnal kórházba szállították Erie, Pennsylvania-ba, ahol később belehalt sérüléseibe.

A nyomozók szerint Jadlowski napnyugta után adta le a végzetes lövést, vagyis a szarvas vadászatra törvényileg megengedett napi határidő után. A hatóságok szerint a férfi együttműködik a nyomozókkal a vizsgálat ideje alatt.

Azóta megszámlálhatatlanul osztják meg a szerencsétlenül járt hölgy utolsó kutyás fotóit, hogy felhívják a figyelmet: úgy tűnik, már senki sincs biztonságban. A hölgy párja átalakította Rosemary közösségi oldalát emlékoldalnak, de egyszerűen képtelen feldolgozni az esetet, hiszen ilyen értelmetlen halállal nagyon nehéz megbirkózni.

 

Egyre nagyobb a baj:

Nemrég egy kanadai vadász farkasnak nézte és lelőtte a terápiás kutyát

Felmentették a magyar vadászt, aki lelőtte a 3 lábú kutyát

Vadász lőtt le egy gazdájával sétáló kutyát Budapesten

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...