Saját KB bal
Saját KB jobb

A kanadai vadász farkasnak nézte és lelőtte a terápiás kutyát

Nem csak nálunk kezd egyre feszültebbé válni a kutyások és a vadászok közti helyzet. Egy kanadai tartományban, Brit Kolumbiában történt nemrég az eset, mikor a vadász 3 méterről farkasnak nézte a terápiás kutyát, és lelőtte. 

Valley Calderoni tréner pár napja sétára indult az egyik kolléganőjével és pár kutyával a kiképző központhoz közeli erdőbe. A kutyák mind jól képzett, fegyelmezett állatok, hiszen terápiás kutyának tanulnak.

A 4 éves tamaskan fajtájú kutya, Kaoru is velük tartott. A kirándulás mindenkinek jól esett a kemény munka közepette, a séta végén elkezdték újra pórázra venni a kutyákat, mikor egy lövés dördült közvetlenül Valley mellett, annyira közel, hogy a hölgy automatikusan lehasalt. Azonnal felnézett, és látta, hogy kutyája vérző sebbel fekszik.

Amíg ölbe vette szeretett kedvencét, hallotta, ahogy kolléganője kiabál a vadásszal, hogy azonnal tegye le a fegyvert. A férfi körülbelül 3 méterre állt tőlük.

Valley megszámlálhatatlan órát töltött társával, Kaoru-val, felkészítésével, hogy autizmussal és más érzelmi problémával küzdő gyerekeknek segíthessen. Egy fél órás séta azonban a halálát okozta.

„Megpróbáltam segíteni rajta, tartottam a karomban, de láttam, hogy nem jó neki már. Nem akartam, hogy szenvedjen” – nyilatkozta a kutya gazdija, akinek végül a karjai közt hunyt el szeretett barátja.

A nyomozás alatt a vadász együttműködő volt, egyelőre a nyilatkozata alapján szerinte rosszul ítélte meg, amit látott. Jelenleg a szarvasnak és a medvének van vadászidénye a kanadai erdőkben, a vadász pedig farkasnak nézte a terápiás kutyát. Egyelőre nem zárult le a nyomozás.

Kaoru nagyszerű kutya volt, gazdája szerint fantasztikus volt nézni, ahogy átadja magát egy feladatnak, mosolyt csal gyerekek arcára, és megnyugtatja a szorongással küzdőket. Emellett vérbeli családi kutya volt a maga rigolyáival, imádott ellopkodni tárgyakat és eldugni a lakás különböző pontjain. Egyszer kiásott egy egész fát, arrébb cipelte, és elásta a kert másik felében. Ő volt Kaoru.

 „Talán akkor lesz egy fokkal jobb, ha soha többet egyetlen életet sem oltasz ki!” – Valley csak ennyit mondott a vadásznak.  

 

Hasonló esetek itthonról:

Állatkínzásra buzdít egy magyar vadászati szaklap

Felmentették a vadászt, aki kilőtt egy 3 lábú kutyát

25 ezer forint bírság a kilőtt kutyáért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...