Saját KB bal
Saját KB jobb

A lány biciklin zsákban menekítette ki 30 kilós kutyáját az erdőtűzből

A Kaliforniában tomboló erdőtűzben rengeteg ember volt kénytelen percek alatt elhagyni otthonát. Natasha nem jutott ki autóval, így biciklivel volt kénytelen menekülni. Semmit nem vihetett magával, de egyetlen dolgot sosem hagyott volna otthon. Akkor se, ha 30 kilós.

Natasha Wallace éppen a kollégiumban tanult, mikor tűz ütött ki. Azonnal hazaindult az autójával, de akkor már csak egy masszív tűzoszlopot lehetett látni az autópályán keresztül. Lehúzódott, hogy felmérje a helyzetet, akkor azonnal felismerte: a tűz olyan gyorsan terjed, hogy komolyan veszélyben van az élete.

„Olyan volt, mint egy lángszóró, látható volt, hogy mennyire gyorsan terjed a tűz, nagyon ijesztő volt” – mesélte Natasha. Hazaért, összepakolt pár bőröndöt, betette kutyáját, Bentley-t a kocsiba és elindult. De nem jutott messze, a menekülő szomszédok teljesen elállták az utat.  

„Körülbelül két percig ültem az autóban, és láttam, ahogy a tűz egyre csak közeledik. Azt mondtam magamnak, hogy nem fogok a kocsiban ülve megégni. Úgyhogy megfordultam és visszamentem a házhoz.” – Ekkor döntött úgy, hogy biciklivel messzebbre jut. Ehhez azonban az kellett, hogy minden csomagot hátrahagyva a legértékesebb pakknak helyet csináljon. – „Tudtam, hogy egyetlen dolog számít igazán, akit sosem hagynék ott. Így kiürítettem egy katonai zsákot, amiben a ruháim és a személyes tárgyaim voltak. Szóltam Bentley-nek, hogy üljön bele, bele is ugrott azonnal, mintha csak tudná, milyen helyzetben vagyunk. Tudta, hogy valami baj van.”

Natasha ekkor a hátára vette a zsákot a több mint 30 kilós kutyájával, és ahogy csak tudott, pedálozni kezdett a biciklin. – „Kemény volt. Próbáltam elkerülni az úton heverő tárgyakat, faágakat. Az első két mérföld még rendben volt, mintha az adrenalintól szuper erőm lenne. Bentley meg csak ült a zsákban, mint egy szuperfiú. Az ő jólléte érdekelt egyedül abban a pillanatban.”

Szerencsére egy teherautó észrevette a furcsa párost, és felajánlotta, hogy biztonságos helyre viszi őket. Natasha és Bentley szerencsésen kimenekültek a tűzből, de mindenük odaveszett. Utólag igen megviselte a hős lányt az eset, hiszen valóban életveszélyben voltak, de fontos dolgokat értett meg így, hogy Bentley mellette van.

Fantasztikus érzés volt, ahogy együttműködtünk. Amikor kimenekültünk, csak öleltem őt, és nem érdekelt semmi más. Összepakolhattam volt többezer dollár értékű anyagi javakat is, de a kutyám értéke ezekhez képest felbecsülhetetlen.”

Natasha és Bentley most rokonoknál lakik, amíg rájön, hogyan tovább.

 

Ezeket is ajánljuk:

Új családja kárpótolja az út szélére rakott kutyát

Egy anyakutya 3 kölykét menti egy elárasztott gödörből

A hurrikánban kikötött kutyának aranyélete van most

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...