Többszázan búcsúztatták a katona hős kutyáját

Amikor Jeff DeYoung tizedes 19 éves volt, Afganisztánba vezényelték a tálibok elleni harcba. Nem volt egyedül, Cena, a bombakereső kutyája is vele tartott. DeYoung dolga volt, hogy a háború sújtotta övezetben megvédje kutyáját a lövedékektől, átcipelje a folyókon és mindenhol óvja az életét. Utolsó útjára is ő vitte ölben, többszáz ember kísérte őket. 

A katona és kutyája két évig elválaszthatatlanok voltak, együtt is aludtak. Mikor két év szolgálat után leszereltek, Cena segített a tizedesnek túllendülni a katonánál kialakult poszt-traumatikus stressz szindrómán (A PTSD-ről bővebben ide kattintva olvashattok).

Azóta sok év telt el. Nemrég Cena-nál csontrákot diagnosztizáltak, ami sajnos egyre rontotta járását is. A rossz hír hallatán a katona bajtársai indítottak egy kampányt, hogy a hős kutya utolsó napjai szépen és békében teljenek. Összegyűjtötték a pénzt a legjobb kezelésekre, a legjobb ételekre, és rendeztek neki egy méltó búcsúztatót. A pénzből egy bronz szobrot is állítanak a  tiszteletére.

„Ez a kutya több volt nekünk, mint egy házikedvenc. Ő is az egyik bajtársunk, testvérünk volt” – mondta Jacobie Baumann, DeYoung egyik katonatársa.

Ahogy Cena tervezett búcsúztatójáról egyre több médium beszámolt, a helyi közösség összefogott, hogy együtt mondjanak búcsút a nagyszerű kutyától, és őt megillető katonai temetést kapjon. Többszázan jöttek el a ceremóniára.

DeYoung ölben vitte végig 10 éves kutyáját, sokan adtak neki még egy végső simogatást. Búcsúhelyére egy nyitott Jeep-ben vitték végig, hogy utoljára érezhesse a szelet, az illatokat, a fényeket, mielőtt örök nyugalomra tért a hős kutya.

 

Hasonló tartalmaink:

A katona örökbe fogadta a kutyát, aki megmentette az életét, pedig mindenki ellenezte

A bombakereső hős kutya és gazdája utolsó pillanatai

Bombakereső kutya végezte el a kezdődobást a hoki meccsen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: goodnewsnetwork
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...