Női támogatóinak kedveskedik az etyeki menhely

A menhelyek, állatvédő szervezetek régóta nyúlnak a jótékonysági fotózás jól bevált módszeréhez, hogy védenceiknek könnyebben szerezzenek új otthont vagy támogatókat. Az Etyeki Állatvédő Egyesület kimutatta, hogy menhelyüket szinte csak nők támogatják, így most nekik készült a következő fotósorozat.

Nemrég dobozban kitett kutyák kerültek a szervezet gondozásába, akik most gazdikeresővé cseperedtek. Ők lettek a főszereplői a mostani fotózásnak, aminek általában az a célja, hogy növelje az örökbefogadási vagy az adakozási kedvet, de most az egyesület mást tűzött ki fő irányvonalnak.

„Statisztika kimutatta, hogy az etyeki menhelyet szinte kizárólag nők támogatják anyagilag, lelkileg és a tárgyi adományokat is szinte csak nők adják.” – olvashatjuk az egyesület közösséi oldalán. – „Nem kell ezt túl ragozni, éppen ezért, most kizárólag nektek csajoknak, lányoknak, nőknek szeretnénk ezzel a fotósorozattal kedveskedni, mert megérdemlitek. Tavaly szemet gyönyörködtető képek születtek, de idén is kitettek magukért a srácok. Szeretnénk megköszönni Petinek, Daninak és Tominak, hogy vállalták a modellkedést és így segítenek az etyeki menhely népszerűsítésében.”

Amellett, hogy az ötlet nagyon kedves és sokaknak szemet gyönyörködtető, régóta tudjuk, hogy nem mindegy, egy gazdátlan kutyáról milyen fotó készül, amivel otthont keresnek neki. 

Kiss Krisztina újságíró például több mint 3000 állat fotójának elkészítésénél tart, hogy ezzel segítse örökbe adási esélyeiket. Ugyanezt teszi a szintén profi fotós, Carli Davidson külföldön.

Több példa is akadt már rá, mikor egy kutyának egy fotó mentette meg az életét. (Az ide kapcsolódód cikkeket itt és itt megtalálod).

Az jótékonysági fotózás ötlete egyébként valakinél nagy üzemben is működik: A 24 éve kiadott gyermekeket támogató ausztrál kutyás tűzoltó naptár évi egymillió dollár bevételt hoz.

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Etyeki Állatvédő Egyesület
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...