Álommenhely Costa Ricán

Kicsit ellentmondásos, hogy egy menhely álmai helye legyen egy kutyának, de a costa ricai szervezet mégis meg tudta teremteni, hogy úgy lássa el a kutyákat, hogy azok otthon nélkül is tökéletesen szabadok és boldogok. Ja, és nem kevesebb mint 900 kutyával.

Az egzotikus helyeket kedvelőknek Costa Rica a maga érintetlen tengerpartjaival, a „Tiszta Élet” ideáljával eleve fantasztikus úticél. De mi még egy okot találtunk, ami miatt megéri felvenni a bakancslistára: egy olyan kutyaparadicsom helyszíne, ami egyszerűen lélegzetelállító.

A Territorio de Zaguates a Kóbor Kutyák Földje. Egy önkéntesek által üzemeltetett hely, Costa Rica csodálatos hegyei és kávéültetvényei között. A családok nélkül élő kutyákegytől egyig ivartalanítják, ezzel megakadályozva a felesleges létszámnövekedést. Aktív örökbeadási akciókkal igyekeznek mindenkinek esélyt adni. Az országban ugyanis tilos a kutyák ok nélküli elaltatása.

Az ún. szabad tartású menhelyen több mint 900 mentett kutya él, de nem akárhogyan. Napközben a hegyek zöld lankái között szabadon lehetnek, friss patakvízből isznak, éjszakára pedig az önkéntesek készítik elő az ágyukat és az ételüket a fedett helyeken. Mindegyikük kap saját nevet.

A menhely mindig nyitva áll a látogatók előtt, játszhatnak a kutyákkal, élvezhetik egymás társaságát mindenfajta örökbefogadási kötelezettség nélkül. A szervezet külön kirándulásokat is szervez, előre be lehet bejelentkezni, és a beszámolók alapján az odalátogatók életük egyik legnagyobb élményét kapják meg.

Costa Rica egyébként keményen küzd a kóbor kutya kérdésben: több mint egymillió van belőlük az országban.

 

Különleges menhelyi hírek a nagyvilágból:

A perui asszony saját otthonát áldozta fel, hogy menhelyet nyisson, csakis bénult kutyáknak

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

A házaspár több mint 6000 kutyának ad otthont

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Huffington Post
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...