Saját KB bal
Saját KB jobb

90 éves önkéntes segít a menhelynek

Ron Brisby 30 éve dolgozik menhelyen, és idén ünnepli 90. születésnapját. A menhely dolgozói hálából kiszámolták neki, ennyi idő alatt mennyi mindent tett a kutyákért. Hatalmas tisztelet neki!

A Dog Trust Kenilworth-i részlegénél nagy becsben tartják legidősebb segítőjüket. Ron Brisby az állatok szeretete mellett azért jelentkezett önkéntesnek a menhelyre, hogy nyugdíjazása után is legyen olyan fizikai és szellemi elfoglaltsága, amivel megőrizheti fittségét. Emellett azonban hasznosan akarta tölteni szabadidejét: olyan dologgal szeretett volna foglalkozni, ahol másoknak segíthet.

Amióta jótékonyságból dolgozik a szervezetnél, mintegy 4500 kutyát sétáltatott meg, több mint 3000 mérföldet (4828 km) gyalogolt le velük, és közel 30 ezer kutyát látott belépni a szervezet ajtaján.

Ron legfőképpen a német juhászkutyákat és a kistermetű ebeket szereti.

„Minden pillanatát szerettem, amit itt töltök” – meséli Ron.- „Élvezem, hogy mindig más kutyával találkozhatok, és hogy mindannyian mennyire boldogok attól, hogy időt töltök velük, hogy együtt sétálunk. A valódi jutalom pedig látni azt, mikor új otthonra találnak, főleg, akik már régebb óta várnak.

„Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a fajta elfoglaltságot. Aktív maradtam, volt miért és hova kimozdulnom, új embereket ismerhettem meg. Már nem tudok saját kutyát tartani, így ezt az élményt is nap mint nap megkapom. A maradék időmet is itt szeretném eltölteni. Mondhatjuk, hogy ez a hetem fénypontja.”

 

Nem Ron az egyetlen: Sally 97 évesen vállal önkéntes kutyasétáltató munkát egy menhelyen

Kutatási eredmények is bizonyítják: a kutya fiatalít

Így élj kutyásként a sokadik x-en túl

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dog Trust
Fotó: BBC
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...