Fedezd fel séta közben Budapestet – kutyával

Az ImagineBudapest csapata 2008 óta hívja az érdeklődőket a város titkainak felfedezésére. Legyen szó tematikus sétáról, rendhagyó csapatépítésről, kulturális rendezvényről vagy különleges ajándékról, a középpontban mindig Budapest áll. Jó hír, hogy több útvonalra már kutyával is lehet jelentkezni.

Mindenkinek vannak titkai. Még Budapestnek is. A házak falai, az utcák kövei, a templomok tornyai, az udvarok fái régi titkokat őriznek…
Népszerű és ismert séták szervezésével, a kínálat folyamatos bővítésével, a hagyományos műfaji határokat feszegető, újító programokkal, a városi projektekkel, a kutatásokkal egyaránt az az ImagineBudapest célja, hogy minél szélesebb kör felfedezze a maga Budapestjét. 

„Bár szeretek elveszni Budapesten, ugyanakkor mégis jólesik meglátni végre az összefüggéseket, a nagyobb várostörténeti kapcsolódásokat. Mert jó tudni, hogy mi miért és kiknek köszönhetően lett olyan, amilyennek most látjuk: szépnek vagy csúnyának, élhetőnek vagy elviselhetetlennek, otthonosnak vagy teljesen idegennek – ez esetben mindegy.

 Szeretném, ha mások is így lennének ezzel. Ha magyarok, külföldiek, fiatalok vagy idősebbek is átéreznék ennek a városnak az utcákat burkoló aszfaltnál sokkal mélyebben rejtező kötődéseit, a város szövetét, rendszerét. Mert rendszere kétségkívül van neki, még ha nem is mindig igazodunk el benne.
Szeretnénk, ha programjaink találkozások lennének – izgalmas és szórakoztató pillanatok, melyekben ki-ki a saját Budapestjével fűzi szorosabbra a szálakat. Ráadásul sétáink közül több útvonal is lehetővé teszi, hogy a kutyások kedvenceikkel vegyenek részt rajta.” – meséli Káldi Emese, az ImagineBudapest cég- és túravezetője.

Szeretettel várják tehát a gazdikat és a kutyusokat:

– A fal adja a másikat – avagy az épületdíszek titkos nyelve című sétán

– Vadlesen a Terézvárosban – családi sétán, mely elsősorban a 7-12 éves gyerekek számára készült

– Így laktatok Ti – irodalmi városnéző sétán (2 állomásra sajnos nem lehet bemenni a kutyával)

De további séták közül is számos olyan akad, ahol a séta állomásainak nagy része kutyával is bejárható – ezekről az elérhetőségeken lehet érdeklődni.

Emellett belvárosi irodájukban is szívesen látják a kutyásokat. Itt egyedi Budapest tematikájú ajándéktárgyakat, Budapest témájú könyveket lehet megvásárolni, illetve az ImagineBudapest tematikus városi sétáira szóló ajándékutalványt is itt lehet beszerezni.

ImagineBudapest
[email protected]
06 20 454 19 16
Cím: V.kerület, Királyi Pál utca 18. Fszt-i üzlethelyiség
Nyitva tartás: H-P: 9-17, Szo: 10-14, V: zárva

 

További budapesti témák:

Így utazzunk a közösségi közlekedés járatain

Kutyás tüntetés a Római part elpusztítása ellen

Csuti egy felhőtlen napja

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...