Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy kóbor pitbull védett meg egy idegen nőt

A pitbullokról és a bull típusú kutyákról szinte csak negatív híreket hallani. A sokszor minden ok nélkül megbélyegzett, üldözött fajta egyedei között sokan nem tesznek különbséget és a média is csak a támadásokról számol be, ha ezekről a kutyákról van szó. A Tennessee-ben történt eset viszont azt igazolja, hogy korántsem veszélyes e fajta minden egyede.

Knoxville-ben egy utcán kóborló 7 éves pitbull egy megtámadott nő segítségére sietett. Saját élete kockáztatásával védte a számára teljesen idegen hölgyet támadójától. A bátor kutyát több késszúrás is érte, de hősiességének hála a nő megmenekült. A támadó pedig hamarosan rendőrkézre került.

A helyszínre érkező rendőrök a kutyust Hero-nak (Hős) nevezték el és azonnal állatorvoshoz vitték. A súlyos sérüléseket szenvedett négylábú a műtét közben kétszer is majdnem meghalt, de végül sikerült megmenteni az életét. Hős ezután egy pitbull mentő szervezethez került, akik kifizették az állatorvosi költségeit és gondoskodnak róla.

Carla Welch, Hero gondozója azt mondja, hogy sérülései már rendbe jöttek és a történek ellenére továbbra is nagyon szereti az embereket.
Most már nincs más hátra, mint egy szerető családot találni ennek a bátor kutyának. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: abc7chicago.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...