Különleges örökbefogadó nap a Rexnél a Hontalan Állatok Világnapja alkalmából

Minden védencének gazdát szeretne találni a Rex Kutyaotthon Alapítvány a Hontalan Állatok Világnapja alkalmából, ezért augusztus 13-án rendkívüli örökbefogadó napot szervez. A leendő gazdik látványos oktatóprogramokon vehetnek részt, és ajándékot is kapnak új négylábú társuk mellé. 

Az elárvult kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrochipet, és átestek az ivartalanításon is. A felsorolt ellátások (melyek összértéke kb. 60.000 Ft) így már nem a leendő gazdi pénztárcáját terhelik. Sőt, az új szőrös barát mellé egyhavi táplálék jár ajándékba, hogy még simábban induljon az együttélés – számol be róla a bdpst24.hu.

A Rex Állatszigeten augusztus 13-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő program az állat-örökbefogadásról szóló tájékoztatóval indul, majd a Rex Tanoda és az alapítvány önkéntesei kutyaiskola foglalkozást tartanak a négylábúaknak, hogy a leendő gazdák láthassák, milyen is a kutyás élet. Kora délután az ivartalanítás fontosságáról hallható majd előadás. A rendezvény ideje alatt kutyakozmetikusok fésülik át a kutyákat, így aki megtalálja az álomgazdit, még ápoltabban költözhet új otthonába. Az örökbefogadás folyamata egész nap zajlik.


fotó: Rex

A rendezvény előtti időszakban folyamatosan kerülnek fel az alapítvány és az esemény Facebook oldalára az örökbefogadható kutyákról készült képek és videók, valamint egy rövid jellemzés, ami megkönnyíti a megfelelő társállat kiválasztását.

Időpont: 2016. augusztus 13, 10.00 – 16.00

Helyszín: Rex Állatsziget, 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.

A Hontalan Állatok Világnapja az Egyesült Államokból, 1992-ben indult kezdeményezés. Célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és az azok megoldásához szükséges összefogásra.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: bdpst24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...