Kirándulóhelyek

Szigligeti vár

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján.

Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait.

(www.szigligeti-var.hu)

Zsani és két border collie-jának élménybeszámolója:

„A fáradt kutya, boldog kutya. Vagyis ismét egy jól sikerült kis túrát tudhatunk magunk mögött.

Ezúttal a Balaton északi partját vettük célba. Régóta kiszemelt látványosság, a Szigligeti vár. Már a belépésnél kedvesen fogadtak, a kutyusok belépője ingyen volt. Kemény lépcsősor vezetett fel a vár különböző szintjeire. Candy és Aidanne a két Border Collie kislány remekül vette az akadályokat. Míg pihentünk a különböző szinteken, addig a lányok bezsebelhettek pár simit. Néhány közős fotó itt és ott, és mentünk is tovább. A vár minden zeg-zuga kutyabarát, a mini kiállításokat a romok közt a kutyusokkal együtt néztük meg, tiltás arra vonatkozólag, hogy nem mehetnek be, sehol nem volt kitéve ami nagyon pozitív.

Amikor a várat elhagytuk, lentebb egy kellemes kis múzeum, fagyizó és kávézó várt. Mondanom sem kell mennyire nagy volt az örömünk, hogy vegánként a Szigligeti fagyizóban vegán fagylaltot is ehettünk. Mesés ízek, hűs helyek, tökéletesen alkalmas volt arra, hogy a Vár látogatás “fáradalmait” kipihenhessük.”

szigligeti vár kutyabarát

Fotó és szöveg: Karcza-Pék Zsanett (#puziutazik)

Szigligeti Vár, a Balaton vára

Cím: 8264 Szigliget

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...