Egyéb helyekGalériákMúzeumok és galériák

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, köznapi nevén a szentendrei Skanzent jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akik jó levegőn, szép környezetben szeretnék eltölteni szabadidejüket, és kíváncsiak arra, miként éltek Magyarország falvaiban és mezővárosaiban az elmúlt kétszáz évben. Mindezt akár kutyájuk társaságában is.

A falunyi alapterületen több, mint 300 épület – lakóház, pajta, templom, műhely, vendéglátó egység – látogatható, nyolc tájegységbe rendezve. Az épületek többségükben eredeti, áttelepített építmények, berendezésük pedig a 18. század végétől egészen a 20. század közepéig tanúskodik eleink mindennapjairól.

A portákon a látogató házi- és ház körüli munkákban serénykedő emberekkel találkozhat, akik készek elmondani és szemléltetni, miként zajlottak a munkálatok a mosástól a kenyérsütésig, a tollfosztástól az állatgondozásig, és azt is, hogyan működött a falusi iskola.

A Skanzenben a látogatót az állandó kiállításokon kívül nyüzsgő fesztiválok, hétvégi rendezvények, izgalmas múzeumi órák, inspiráló nyári kézműves táborok, jó hangulatú koncertek is várják.

2015-ben a Skanzen adott helyszínt a Magyar Turizmus Zrt. „Utazz kutyával” nevű kampány fotózásának.

Nézd meg a képeket!

Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út
Telefon: +3626 502 500
Email: [email protected]
Facebook

http://skanzen.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...