AlapítványokSzervezetek

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

A főváros és elővárosi gyűrű alkotta budapesti agglomeráció az ország legversenyképesebb területe, legfontosabb kapcsolódási pontja, amely egyedülállóan alkalmas arra, hogy rajta keresztül hazánk egésze bekapcsolódjon az európai, ill. a globális gazdasági, társadalmi, kulturális vérkeringésbe.

Mikrochip leolvasó hely

A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat működési kerületeinek nagy részén kiterjedt zöld területek találhatóak, amelyekből két természetvédelmi területté van nyilvánítva.

A mezőőri tevékenység illetékessége 5 Önkormányzat által meghatározott működési területére terjed ki.

XVI. kerületben 1.122 ha

XVII. kerületben 3.115 ha

X. kerületben 304 ha

XV. kerületben 810 ha

XVIII. kerületben 1.450 ha

Mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli. Szükséges feladat a két kerületen belüli zöldterületek védelme és lehetőség szerinti növelése; gazdasági-, munkaerő-piaci szempontból egyre nagyobb földterületek bevonása művelés alá. Ezekhez a célkitűzésekhez lényegesen csökkenteni kell a terménylopásokat és az illegális hulladéklerakásokat.

Ahhoz, hogy hosszú távú céljaink eredményesek legyenek, szükséges a gyermekeket is bevonni terveink megvalósításában úgy, hogy megismertetjük velük még meglévő élő környezetüket, s megtanítjuk velük, hogyan tudják átvenni és továbbvinni azokat az elképzeléseket, amelyekkel biztosítjuk környezetünk védelmét.

Cím: 1164 Budapest, Batthyány Ilona utca 2.
Telefon: 06-1-400-0809
E-mail: [email protected]

http://www.mezoor.hu/

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...