AlapítványokSzervezetek

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület 2011-ben alakult, fő célja a fogyatékossággal élők érdekképviselete, és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal. Munkatársaink nagy része sérült, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. kutyakiképző, gyógypedagógus, szociológus).

Profilunkba elsősorban a mozgás- és hallássérülteket segítő (hangjelző) kutyák, egyéb speciális személyi segítőkutyák (pl. ún. keresztképzett segítőkutyák, autista-segítő kutyák), valamint terápiás kutyák kiképzése és alkalmazása tartozik.

A NEO MSKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás: az érzékenyítő programunk célja nem csak a fogyatékos személyek integrációjának és esélyegyenlőségének elősegítése, hanem az ép, iskolás gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés.
Bemutatóinkon, előadásainkon nem csak a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését segítjük, de egyúttal a felelős állattartásra is ráirányítjuk a figyelmet. Közel egy év alatt 40 bemutatót, 12 érzékenyítő illetve 3 szakmai előadást tartottunk , megjelent 8 publikációnk, és elindítottunk a hallássérültek körében egy kérdőíves igényfelmérést, lefolytattuk egy kutatást az érzékenyítő tréningünkkel kapcsolatban.

Levelezési cím: 1631 Budapest, Pf. 150.
Telefon: +36 1 323-3494
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/segitokutya

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...